Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η εκδήλωση – ημερίδα την οποία διοργάνωσε την 16η geraneia_ekdhlwsh_350Οκτωβρίου 2016 ο Σύλλογος Γεράνεια με έδρα την Κινέτα και μέλος της οικείας Ομοσπονδίας Συλλόγων.
Η ημερίδα αποτελείτο από δύο θεματικές ενότητες.
Στην πρώτη μίλησε ο γιατρός κ. Παναγιώτης Μελκής παρουσιάζοντας το θέμα «Κατάθλιψη και οικονομική κρίση».
Ο κ. Μελκής αναφέρθηκε στις ψυχικές επιπτώσεις τις οποίες δημιουργούν στους Έλληνες οι συνθήκες της παρούσας οικονομικής κρόσης.

Στην δεύτερη, ο κ. Πολύβιος Τσίρκας, πρόεδρος του Συλλόγου, ανέπτυξε τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής τα οποία απαρίθμησε ως ασφάλεια κατοίκων από διαρρήξεις και κλοπές, ανάγκη για αστυνόμευση, ύδρευση, καθαριότητα, ανεπάρκειά κάδων απορριμμάτων, πολεοδομικός σχεδιασμός, αποχαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων, σχολείο, λαϊκή αγορά, οδοποιία, εισιτήρια προαστιακού, διόδια, αδέσποτα

Ο Δήμαρχος αναπτύσσοντας τις απόψεις του δήλωσε ότι οι οποιεσδήποτε ελλείψεις οφείλονται στην οικονομική στενότητα και τις ελλείψεις προσωπικού.
Σχετικά με την υδροδότηση ανέφερε ότι η εξέλιξη βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πριν την υλοποίηση.
Συνολικά ο κ. Σταμούλης ζήτησε από τους κατοίκους να έχουν υπομονή και ότι σύντομα σε πολλά από τα θέματα θα υπάρξουν εξελίξεις.
Με ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι άκουσαν την προοπτική δημιουργίας Τοπικής Κοινότητας.
Πέραν αυτού υπήρξαν πολλοί οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσπιστία τους προς την Δημοτική Αρχή από την οποία παίρνουν μόνο υποσχέσεις και έργο δεν βλέπουν.

Ειδικότερη αναφορά σε θέματα καθαριότητας έκανε ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Φωτίου