Η συνένωση των Δήμων Μεγάρων και Νέας Περάμου μετά την τελευταία μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέδειξε συλλόγους ή ομάδες ατόμων οι οποίες ήταν άγνωστες στον πρώην Δήμο Μεγαρέων.
Ένας τέτοιος σύλλογος είναι και ο Άγιος Παντελεήμονας Νέας Περάμου ο οποίος δραστηριοποιείται στο ανατολικό τμήμα της Νέας Περάμου στην ευρύτερη περιοχή του ομώνυμου ιερού ναού.
Ιδρύθηκε το 1978 όταν οι παραθεριστικές κατοικίες της περιοχής αυξήθηκαν και τα αποτελέσματα της άναρχης δόμησης ήταν αισθητά. Έλλειψη υποδομών και κυρίως έλλειψη νερού.
Αργότερα οι παραθεριστικές κατοικίες άρχισαν να μετατρέπονται σε μόνιμες αλλά τα περισσότερα από τα προβλήματα παρέμειναν.
Στα σαράντα περίπου χρόνια της ύπαρξής του ο σύλλογος υπερηφανεύεται ότι με πνεύμα συλλογικότητας, με παραστάσεις και πιέσεις κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τις στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Ο ηλεκτροφωτισμός και η ύδρευση της περιοχής, σήμερα υδρεύεται από την ΕΥΔΑΠ, ήταν από τις πρώτες φροντίδες των μελών του συλλόγου ο οποίος έδωσε ηχηρό παρών στις δημαρχίες Ανδρουλάκη και Φωτίου στη Νέα Πέραμο, όταν ξεκίνησε η κατασκευή των βασικών υποδομών αλλά και στον καλλικρατικό Δήμο Μεγαρέων.
Άνθρωποι δημιουργικοί, με πείσμα στην προώθηση των σοβαρών θεμάτων που τους απασχολούσαν, με συνεισφορές των μελών, απέκτησαν ιδιόκτητη έδρα και σήμερα διαθέτουν κτίριο πολλαπλών χρήσεων όπου συγκεντρώνονται και συζητούν τα θέματα που απασχολούν την περιοχή.
Εκτός από τα γραφεία, στο κτίριο στεγάζονται το τοπικό ΚΑΠΗ, το δημοτικό ιατρείο, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νέας Περάμου-Μεγάρων και στεγάστηκε κατά την πρώτη περίοδο το κοινωνικό παντοπωλείο της Νέας Περάμου.
Το δημοτικό ιατρείο επισκέπτονται εθελοντές ιατροί δύο φορές την εβδομάδα και προσφέρουν ανακούφιση αφού διευκολύνουν ηλικιωμένα άτομα τα οποία έχουν πρόβλημα μετακίνησης.
Μεγάλη δράση υπάρχει στον τομέα του πολιτισμού όπου σε συνεργασία με τον Δήμο γίνονταν και γίνονται πολιτιστικές δράσεις στον Δήμο, σε σχολεία, στο δημοτικό καρναβάλι χάρη στην ύπαρξη ορισμένων ευαίσθητων ατόμων.

Σήμερα ένα ακόμα δραστήριο διοικητικό συμβούλιο εκπροσωπεί την περιοχή και, όπως πάντα, σε συνεργασία με τον Δήμο προσπαθεί να συνεχίσει το δημιουργικό έργο των προκατόχων του.
Η ύπαρξη των στοιχειωδών υποδομών είναι μια κατάκτηση του συλλόγου Άγιος Παντελεήμων αλλά δεν αρκεί.
Το βασικότερο πρόβλημα είναι η αντικατάσταση και του υπολοίπου δικτύου ύδρευσης δεδομένου ότι εξ αιτίας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται προκαλούνται διαρροές συχνά με αποτέλεσμα η κατάσταση το οδικού δικτύου να είναι κακή.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν θεωρούν ότι ο Καλλικράτης βοήθησε την περιοχή αφού με την προσάρτηση του Αγίου Παντελεήμονα, όπως και της Νέας Περάμου, στον Δήμο Μεγαρέων δεν λαμβάνει αυτά τα οποία της αναλογούν.
Η ασφάλεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο απασχολεί τους κατοίκους αφού στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή, τα σπίτια και οι κάτοικοί αποτελούν εύκολη λεία για τους κακοποιούς ενώ ούτε λόγος να γίνεται για αστυνόμευση.
Η αποχέτευση είναι ένα όνειρο το οποίο πιστεύουν ότι θα πάρει και αυτό τη σειρά του για υλοποίηση.

Για τα τρέχοντα θέματα οι κάτοικοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο της καθαριότητας όπως επίσης για τη λύση η οποία δόθηκε από τον Δήμο στην περιοχή Ακρογιάλι. Τώρα πλέον οι κάτοικοι μπορούν να κάνουν με ησυχία, ασφάλεια και κυρίως αξιοπρέπεια το μπάνιο τους.

Το σημερινό διοικητικό συμβούλιο αποτελεί φυσική συνέχεια των μαχητικών συμβουλίων τα οποία στο παρελθόν εργάστηκαν με πάθος για το καλό της περιοχής. Χαρακτηρίζεται από την ομόνοια μεταξύ των μελών και τη λήψη σχεδόν όλων των αποφάσεων με ομοφωνία.
Ο πρόεδρος Γιάννης Σαρηκώστας εκπροσωπεί επάξια τον σύλλογο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθεί λύσεις των αποφάσεων μέσω του Δήμου ή της Περιφέρειας.
Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.
Πρόεδρος: Γιάννης Σαρηκώστας
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Κοναξής
Αναπληρώτρια Πρόεδρος: Δήμητρα Παγιάτη
Γ. Γραμματέας: Χαράλαμπος Μυτιληναίος
Ταμίας: Ευγενία Κωνσταντίνου
Έφορος: Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Μέλος: Έφη Χρονοπούλου
Μέλος: Ιωάννης Λάγαρης
Μέλος: Ρόζα Ράμφου