Διαμαρτύρεται το διοικητικό συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βλυχάδας «ο Άγιος Παντελεήμονας» προς την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής για τις εις βάρος του διακρίσεις και αποκλεισμό από προγράμματα αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα το προεδρείο του συλλόγου απευθύνεται στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου και του επισημαίνει ότι ενώ άλλοι σύλλογοι της περιοχής δέχονται βοήθεια από την Περιφέρεια, ο Άγιος Παντελεήμονας είναι αποκλεισμένος.
Μάλιστα στην επιστολή καταγγέλλεται η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιώτα Παππά ότι στηρίζει και προσφέρει βοήθεια σε ευπαθή μέλη άλλων συλλόγων της περιοχής και επιλέγει να αγνοεί τον εν λόγω σύλλογο.

Στην επιστολή την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Γιάννης Σαρηκώστας και ο γενικός γραμματέας Χαράλαμπος Μυτιληναίος αναφέρονται μεταξύ άλλων:
«… σας ενημερώνουμε ότι παρ’ ότι γίνονται θαυμαστές προσπάθειες σε επίπεδο αλληλεγγύης για την ανακούφιση ευπαθών μελών της κοινωνίας μας λόγω της οικονομικής κρίσης, αυτές σε εμάς δεν φτάνουν ποτέ. Είναι το λιγότερο άκομψο η Σύμβουλός σας κ. Παναγιώτα Παππά να δηλώνει σε εκδήλωση άλλου Συλλόγου της περιοχής μας ότι είναι υπεύθυνη για προγράμματα αλληλεγγύης και ταυτόχρονα να αγνοεί επιλεκτικά και επιδεικτικά τον αρχαιότερο και μεγαλύτερο Σύλλογο της Νέας Περάμου…..»
Και η επιστολή καταλήγει με το αίτημα να υπάρξει δημόσια απάντηση της Αντιπεριφέρειας προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

 

Την προσωπική της απάντηση δίδει στο ΔΣ η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιώτα Παππά:

«Σχετικά με δημοσίευμα του συλλόγου Αγ. Παντελεήμονα Βλυχάδος, περί ‘διακρίσεων’ και ‘αποκλεισμού’ του από τα προγράμματα βοήθειας ευπαθών ομάδων της Αντιπεριφέρειας Δυτ. Αττικής, θα ήθελα να αποσαφηνίσω τα εξής, μιας και γίνεται αναφορά στο όνομά μου.

Αρχικά θα ήθελα όχι μόνο σαν περιφ. σύμβουλος αλλά και σαν εθελόντρια, να ευχαριστήσω το σύλλογό σας, που αναγνωρίζει ότι γίνονται ‘θαυμαστές προσπάθειες σε επίπεδο αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες’ στη Δυτ. Αττική. Αυτό άλλωστε το αναγνωρίζουν όλοι.
-Τις ευθύνες για τη ΜΗ συμμετοχή του συλλόγου σας στα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, να την αναζητήσετε στον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας σας, στις δικές σας μεροληψίες και επιλεκτικότητες, πριν τις μεταβιβάζετε σε άλλους. Η άγνοια δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.
α) Παρακαλώ να αναφέρεται με ποιό έγγραφο (αρ.πρωτοκ.), αιτηθήκατε επισιτιστική αρωγή για ευπαθής ομάδες από την ΠΕΔΑ και αυτή αδιαφόρησε ή αρνήθηκε.
β) Όλες οι συλλογικότητες που λαμβάνουν βοήθεια έχουν καταθέσει γραπτό αίτημα με τα απαραίτητα στοιχεία, όπως αριθμός οφελούμενων οικογενειών, κλπ.
γ) Ανέτρεξα ως και σε έγγραφο που είχατε καταθέσει όχι ως σύλλογος, αλλά ως μέλος ομοσπονδίας συλλόγων που ανήκετε και δεν βρήκα αίτημα για επισιτιστική βοήθεια ευπαθών ομάδων.
δ) Με τους περισσότερους συλλόγους στη Δυτ. Αττική, έστω και περιστασιακά, είχαμε τη τύχη να βρεθούμε σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις τους ,για να ανταλλάξουμε απόψεις τόσο για τα προβλήματα της περιοχής τους όσο και για θέματα αλληλεγγύης εάν υπήρχαν.
Δεν ενθυμούμαι ο ‘μεγαλύτερος’ όπως αυτοαποκαλείσθαι σύλλογος της Νέας Περάμου στα πλαίσια των αμφίδρομα καλών σχέσεων με το β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης να έχει απευθύνει κάλεσμα σε κάποια δραστηριότητά του (αν υπήρξε), έτσι ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουμε ΕΜΕΙΣ τις δυνατότητες που υπάρχουν στο τομέα της αλληλεγγύης.
ε) Παρ’ όλα αυτά, 2 συλλογικότητες της περιοχής που χωρικά βρίσκονται δεξιά και αριστερά σας σε απόσταση μικρότερη των 1500μέτρων μεταξύ τους, με δική τους πρωτοβουλία και ακλουθώντας τις τυπικές διαδικασίες, εντάχθηκαν στα προγράμματα. Πρόκειται για τους ”Ανάπτυξη και Πρόοδο” (μέλος της ομοσπονδίας που ανήκετε και εσείς) και ”Σύλλογο γυναικών Νέας Περάμου”. Έτσι καλύπτεται το μεγαλύτερο κομμάτι της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα.
στ) Θέλω να εκφράσω την αδυναμία της σκέψης μου, για ΤΟ ΛΟΓΟ της παραπάνω διαμαρτυρίας. Θεωρώ ότι ήταν απλά μια άτυχη στιγμή για τον κατά τα άλλα ιστορικό σύλλογο, όταν όλα θα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί με την στα όρια του γελοίου ερώτηση, ”Τι πρέπει να κάνουμε για να ενταχθούμε στα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας”!!

Επειδή όμως για μας η αλληλεγγύη δεν είναι και θα πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης κι αυτή είναι η διαφορά μας με κάποιους, αλλά συνδετικός κρίκος για την ευημερία της περιοχής μας μέχρι να βγούμε από το τούνελ της λιτότητας (σύντομα εύχομαι), υπάρχει από πλευράς μας πάντα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για θέματα στήριξης ευπαθών ομάδων και όχι μόνο».