Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 24 ιουνίου 2019 από την ΚΟΒ Μεγάρων του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση έγινε στην εξωτερική πύλη του Κέντρου όπου οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα εκράζοντας την απαίτηση να συνεχίσει να λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο και να στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο θα εργάζεται με μόνιμη σχέση εργασίας.

Το Κέντρο Υγείας το «εξυπηρετεί» πάνω από 40.000 κατοίκους όλο το χρόνο, με τον αριθμό να διπλασιάζεται την καλοκαιρινή περίοδο, ανακοίνωσε πως «λόγω έλλειψης προσωπικού» θα λειτουργεί από 08:00 ως 15:00 τις καθημερινές και σαββατοκύριακα κλειστά!

Στη διαμαρτυρία τονίστηκε πως δεν μπορεί πλέον, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να κοροϊδεύουν πλέον κανέναν! Είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή των κυβερνήσεων-άσχετα τη μορφή που θα πάρει μετά τις 7 Ιουλίου – να υποβαθμίσουν τα Κέντρα Υγείας ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

Οι κομουνιστές, μαζί με τους φίλους, τους οπαδούς και όλο τον λαό που έχει βγάλει συμπεράσματα δε θα σταματήσουν να αγωνίζονται για ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ, ΕΠΑΡΚΕΣ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Ακολούθησε επίσκεψη στη διευθύντρια το Κέντρου κ. Αικατερίνη Κορακίδου όπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έθεσε τα θέματα. Στην αντιπροσωπεία ήταν ο Αντώνης Χοροζάνης, Λαϊκή Συσπείρωση, η Αλέκα Μενιδιάτη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ και ο Νίκος Πανταζής, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Μεγάρων.