Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία πραγματοποίησε, στο Στρατουδάκειο, ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την ενίσχυση ίδρυσης νέων τουριστικών επιχειρήσεων και τη συμμετοχή μεταποιητικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου με εισηγητές την κ. Μαρία Γώγολου και τον κ. Χριστόφορο Λιακόπουλο, στελέχη της ΕΛΑΝΕΤ
Η κ. Γώγολου παρουσίασε τις περιπτώσεις στις οποίες μπορεί μια νέα τουριστική μικρομεσαία επιχείρηση να ενισχυθεί με χρηματοδότηση.
Ο κ. Λιακόπουλος αναφέρθηκε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διεθνείς εκθέσεις και εξήγησε την απαιτούμενη διαδικασία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Αδριανός Μιχάλαρος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρόντες για τη συμμετοχή τόνισε το όραμά του για εξωστρεφές Επιμελητήριο το οποίο ενημερώνει, συμβουλεύει, ενισχύει και στηρίζει τα μέλη του.
Για την περιοχή των Μεγάρων αναφέρθηκε στην δυνατότητα εμπορικής και τουριστικής ανάπτυξης η οποία προκύπτει με την ενίσχυση αναπαλαίωσης των παραδοσιακών πατητηριών. Επισήμανε ότι αν η προσέγγιση της αναπαλαίωσης γίνει με συστηματικό τρόπο από ομάδες ενδιαφερομένων, θα είναι δυνατή η μετατροπή τους σε οργανωμένους τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, εμπορίου καθώς και αναψυχής.
Αντίστοιχες παρουσιάσεις προγραμματίζει το ΒΕΠ σε περιφερειακά σημεία της περιφέρειάς του.