Εγκαινιάστηκε η 2η Έκθεση Ζωγραφικής «Μικρές Πατρίδες» στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεγάρων την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Νοεμβρίου 2017.
Εκτός της ζωγραφικής, η έκθεση είναι αφιερωμένη σε άλλα είδη τέχνης, στην γαστρονομία και γενικότερα στον πολιτισμό.
Διοργανώτρια είναι η Πανελλήνια Εταιρεία Πολιτισμού και Τέχνης διευθύντρια της οποίας είναι η καλλιτέχνις Αναστασία Αντωνίου.

Συμμετέχουν με έργα τους οι Βασίλης Μόσχος, Βένυ Κοντούλη, Μαριάννα Λιόγρη, Δήμητρα Μουλντή, Εύη Κορώζη, Βάσω Ντούζα και Αναστασία Αντωνίου.

Συμμετέχουν επίσης μέλη της εφηβικής ομάδας της ΠΕΠΤ Έλενα Οικονομοπούλου, Βάλια Χαροκόπου, Θοδωρής Καρώνης, Δανάη Καλλιγά, Πέπη Κουστέρη, Σύλια Μουρτζούκου, Ουρανία-Ρεγγίνα Δέδε, Έλενα Μπεναρδή, Δέσποινα Μπούκη, Αντιγόνη Κορνίλη, Ιεροθέα Παπαφράγκου, Χριστίνα Μπολοδήνου, Μαρία Δαλάκα.

Στο κομμάτι της γαστρονομίας συμμετέχει η Μαρία Βούλγαρη με παραδοσιακά γλυκίσματα των Μεγάρων

Στα εγκαίνια της έκθεσης πήραν μέρος η χορωδία των 2ου και 2ου Γυμνασίου Μεγάρων σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μάνδρας και την συμμετοχή του Λυκείου Μάνδρας υπό την διεύθυνση του καθηγητή Θάνου Θεοδωρόπουλου.
Παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων Ηλίας Μουσταΐρας, η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κατερίνα Καστάνη, ο Τοπικός Σύμβουλος Παναγιώτης Χαλόφτης και πολλοί φίλοι της ΠΕΠΤ καθώς και οικείου των συμμετεχόντων στην έκθεση νεαρών καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα των υπολοίπων ημερών:

Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ώρα 19:00ο
Προβολή θεατρικού έργου «Ζορμπάς ο Έλληνας», από το ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Γιώργου Μαρδά. Παρουσίαση Τάσος Πανταζής και Παναγιώτης Σταμπόλας. Χορογραφίες Αγγελική Μουρτζούκου και Δημήτρης Κεφσερίδης

Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ώρα 19:00
Χορευτική παράσταση από την σχολή Ολυμπίας Μπεναρδή με θέμα «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, ώρα 19:00
Ποντιακοί χοροί από την Ένωση Ποντίων και Φίλων Μάνδρας «Διόσκουροι»
Θα ακολουθήσει απονομή Αριστείων σε όλους τους συμμετέχοντες.