Το 1ο και 2ο Γυμνάσια Μεγάρων επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, όπου ενημέρωσε τους μαθητές για την εξέλιξη της υπόθεσης των μεταλλευτικών ερευνών για βωξίτη στα Γεράνεια.

Με απλά λόγια ο κ. Σταμούλης εξήγησε στους μαθητές τους λόγους για τους οποίους η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη με την εγκατάσταση ορυχείων, ακόμα και με την διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα.
Μίλησε για τις επιπτώσεις των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην επιφάνεια του εδάφους, κάτω από το έδαφος και στην ατμόσφαιρα και έφερε παραδείγματα ερημωμένων περιοχών στις οποίες ασκείται εξόρυξη μεταλλευμάτων.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των διαφόρων μορφών ενημέρωσης τις οποίες εφαρμόζουν ο Δήμαρχος και η Επιτροπή Αγώνα καθώς και εν όψει της αυριανής επίσκεψης – συγκέντρωσης στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για την έκδοση της άδειας για έρευνες. Εκεί ο Δήμαρχος και μέλη της Επιτροπής Αγώνα θα επιδώσουν στους αρμόδιους υπαλλήλους τον φάκελο στον οποίο τεκμηριώνεται η στάση της τοπικής κοινωνίας έναντι αυτής της εξέλιξης.

Κάλεσε τους μαθητές να ενημερώσουν τους γονείς τους και να τους παροτρύνουν να πάρουν μέρος στην αυριανή κρίσιμη συγκέντρωση