Ανακοίνωση του συνδυασμού Μαζί με Όραμα σχετικά με την επίδοση προτάσεων στον Υπουργό Υγείας σχετικά με την μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου σε μονάδα Covid

«Την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Κλεάνθης Βαρελάς επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας και παρέδωσε επιστολή που περιέχει τις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε ο συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 2ας Απριλίου 2021 με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την λειτουργία του Θριάσιου Νοσοκομείου».

Σε σύντομη συνάντηση του κ. Βαρελά με τον υπουργό κ. Κικίλια ανέφερε τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται με την δημιουργία του Θριάσιου Νοσοκομείου ως αποκλειστικό για ασθενείς με τη νόσο COVID 19 και την ανησυχία της κοινωνίας του δήμου Μεγαρέων για την εξέλιξη αυτή. Με την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους ο κ. Βαρελάς έχει προγραμματισμένη συνάντηση τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας της περιοχής μας.

Οι προτάσεις καθώς και η αιτιολογία τους εμπεριέχονται στην απόφαση με αριθμό 24/2021 του δημοτικού συμβουλίου και η εφαρμογή τους αποτελεί μονόδρομο για να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή μας και οι πολίτες του δήμου Μεγαρέων να ωφεληθούν άμεσα.

Θεωρούμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έπρεπε να ενημερωθεί απευθείας και χωρίς χρονοτριβές για τις εναλλακτικές προτάσεις έτσι ώστε να τις περιλάβει στον σχετικό σχεδιασμό για την από εδώ και στο εξής λειτουργία των δομών υγείας της περιοχής μας.
Ο δημοτικός συνδυασμός «»Μαζί με Όραμα» δρα πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και πραγματοποιεί στοχευμένες ενέργειες με σκοπό να δοθεί η σωστή λύση στα εκάστοτε προβλήματα που δημιουργούνται. Οι εναλλακτικές προτάσεις που κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 2ας Απριλίου και γνωστοποιήθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έφεραν τα πρώτα εμφανή αποτελέσματα, που είναι ο χρονικός προσδιορισμός της λειτουργίας του Θριάσιου νοσοκομείου ως “only COVID” έως τις 15 Μαΐου, η επάνδρωση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων με ιατρικό προσωπικό και η 24ωρη λειτουργία αυτού όλες τις ημέρες του μήνα».