Αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικόύ Επιμελητηρίου Πειραιά με επικεφαλής τον πρόεδρό του Αδριανό Μιχάλαρο επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα προκειμένου να συζητήσει και να υποβάλει προτάσεις για μεταρρυθμίσεις προτεινόμενες από βιοτέχνες και επαγγελματίες για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη της αγοράς.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητήθηκαν ήταν η διασύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την ανάπτυξη αγροτοτουριστικών δραστηριοτήτων και προώθηση προϊόντων τοπικής παραγωγής όπως το κρασί, το λάδι και τα τυροκομικά προϊόντα.

Ο κ. Υφυπουργός υποστήριξε ότι αυτές οι παρεμβάσεις θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο περι αγροτοτουρισμού το οποίο προετοιμάζεται και στοχεύει στην απάλειψη αγκυλώσεων και εμποδίων του παρελθόντος. Μάλιστα ο κ. Σκρέκας κάλεσε τη διοίκηση του ΒΕΠ να πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη σε αγροτικές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες της Αττικής ώστε να διαπιστώσουν από κοντά τις ανάγκες, ώστε στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο να διαμορφωθεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο και να εξευρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος Αδριανός Μιχάλαρος εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι σε αυτού του είδους της συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης αντιμετωπίζει ευήκοα ώτα ενημερωμένων και ευαίσθητων στελεχών της οι οποίοι είναι πρόθυμοι να προωθήσουν την επιχειρηματικότητας αλλά και αφ’ ετέρου στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος με ήπιες παρεμβάσεις ειδικά σε περιοχές με αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες.