Μέχρι στιγμής τα Μέγαρα έχουν φανεί αντάξια υπέρ του δέοντος της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μια χρονική περίοδο που στοίχειωσε τις ζωές πολλών ανθρώπων και θα συνεχίσει να στοιχειώνει τις μνήμες των απογόνων των γενεών εκείνων.

Τα Μέγαρα είναι από τις περιοχές η οποία φιλοξενεί μεγάλο αριθμό προσφύγων. Στην επικράτειά της έχει δύο περιοχές, το Νέο Μελί, που είναι ένας μικρός συνοικισμός και την Νέα Πέραμο, που είναι ολόκληρη πόλη. Αυτά τα δύο τμήματα των Μεγάρων εκείνη την περίοδο είχαν ως επί το πλείστον πρόσφυγες κατοίκους.

Με την ίδια ακριβώς διάθεση σκοπεύει η πόλη μας να ολοκληρώσει  τον εορτασμό των 100 χρόνων με μια εντυπωσιακή εκδήλωση  και συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, δεκαμελή ορχήστρα και την χορωδία του Δήμου Μεγαρέων που προετοιμάζονται πυρετωδώς από τους υπεύθυνους της χορωδίας, τη μαέστρο Μαριλία Ηλία και την ΔΗΚΕΔΗΜΕ.

Η εκδήλωση που θα περιλαμβάνει τραγούδια μικρασιατικής έμπνευσης, που κρατούν ζωντανές στη μνήμη τις αλησμόνητες πατρίδες, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα «Γαλαξίας».