Ενημέρωση των παιδιών των ΚΔΑΠ του Δήμου Ασπροπύργου στο θέμα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοτποίησαςν μέλη της Οργάνωσης My Grand Road. Την Τετάρτη 28/7/2021 μέλη της επισκέφτηκαν τα πέντε ΚΔΑΠ του Δήμου μετά από πρόσκληση του προέδρου της, κ. Παντελή Σαββίδη. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την σωστή οδήγηση ποδηλάτου  αλλά και του πατινιού  καθώς επίσης και για την ασφαλή μεταφορά κατοικίδιων με όχημα από την συνεργάτιδα και εθελόντρια κ. Ελένη Τζιάκου.

Τα παιδιά κατανόησαν τους κανόνες σωστής οδηγικής συμπεριφοράς καθώς και τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας τα οποία θα πρέπει να λαμβάνουν πριν ξεκινήσουν την ποδηλατική τους βόλτα. Τα μεγαλύτερα παιδιά ενημερώθηκαν για την κατανάλωση αλκοόλ και οδήγηση μέσω της μάσκας προσομοίωσης χρήσης αλκοόλης και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση του αλκοόλ δεν συνάδει με την οδήγηση και είναι επικίνδυνη.

Νέες δράσεις έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στο Δήμο Ασπροπύργου από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον πρόεδρο της Δημπτικής Επιχείρησης και την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σοφία Μαυρίδη.