Τους τσιγγάνους του Βλυχού δέχτηκε, μετά από πρόσκλησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου σχετικά με την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ηλεκτροδότησης του συνοικισμού των Μεγάρων.

Η συνάντηση έγινε κάτω από την προοπτική νέων, ευνοϊκών ρυθμίσεων τις οποίες έχει αναγγείλει η Κυβέρνηση.
Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Μεγαρέων  Γρηγόρης Σταμούλης, εκπρόσωποι των τσιγγάνων και επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας, ενώ απουσίαζε εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ.

Τα νέα μέτρα ορίζουν επιδότηση επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών, γεγονός το οποίοι θα δώσει την ευκαιρία στους τσιγγάνους να καταβάλλουν το απαιτούμενο ποσό, να επανασυνδέσουν το σπίτι τους και να μην αναγκάζονται να κλέβουν ρεύμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ρυθμίσεις οι οποίες συμφωνήθηκαν και οι οποίες ελπίζεται αφενός να λύσουν το πρόβλημα της επανηλεκτροδότησης αλλά και της τήρησης των υποχρεώσεων εκ μέρους των τσιγγάνων.

  1. Δημιουργία επιτροπής των Ρομά, οι οποίοι θα διασφαλίσουν τόσο την ομαλή επανεγκατάσταση των μετρητών της ΔΕΗ, όσο και την αποτροπή ρευματοκλοπής, στο εξής.
  2. Προσφυγή του συνόλου των Ρομά, μέσω της νομικής υπηρεσίας του συλλογικού τους οργάνου, ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, ώστε να μειωθούν τα πρόστιμα που αυθαίρετα έχει, κατά τη γνώμη τους, επιβάλει ο ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο να γίνει βιώσιμο το χρέος τους.
  3. Προτάθηκε η μεταφορά του πυλώνα της ΔΕΗ από τον οποίο ηλεκτροδοτείται η περιοχή, κοντά στην Τροχαία Μεγάρων, ώστε να αποφευχθούν δολιοφθορές του.
  4. Σύσταση τριμελούς επιτροπής, με απόφαση δημάρχου, η οποία θα δέχεται τις αιτήσεις των πολιτών που εμπίπτουν στις προϋποθέσεις των δικαιούχων, όπως ορίζει η Κ.Υ.Α.
  5. Να γίνουν παρεμβάσεις στον ΔΕΔΔΗΕ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να ρευματοδοτηθεί η περιοχή του Βλυχού, με βάση τις ανωτέρω προϋποθέσεις.

Στο περιθώριο της συνάντησης, συμφωνήθηκε και η δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας, από νέους Ρομά της περιοχής του Βλυχού.

Ο Αντιπερειφερειάρχης Δυτικής Αττικής, από την πλευρά του δήλωσε, πως υπάρχει πλέον πρόσφορο έδαφος για να δοθούν επιτέλους λύσεις σε ένα σημαντικότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες Ρομά, που όμως, προϋποθέτει τη συμμετοχή των ιδίων.

Με κοινή επιστολή που απέστειλαν με τον Δήμαρχο προς την διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, ζήτησαν τον ορισμό άλλου εκπροσώπου της, προκειμένου να υλοποιηθούν τα ανωτέρω.