Στο Πεκίνο βρίσκονται από την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιδήμαρχος Νέας Περάμου Λευτέρης Κοσμόπουλος προκειμένου να μετάσχουν, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων, στο «2ο Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών πόλεων» από 10 έως 15 Μαΐου.
Το συνέδριο διοργανώνει φέτος η Ένωση Φιλίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με Ξένες Χώρες (CPAFFC) με τη συμμετοχή της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» της οποίας πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Μαραθώνα, γνωστός, Ηλίας Ψινάκης.

Μεταξύ των σκοπών του ταξιδιού Σταμούλη-Κοσμόπουλου στην Κίνα, όπως αναφέρεται στη μακροσκελή ανακοίνωση, είναι η προβολή του Δήμου Μεγαρέων, της ιστορίας , της λαογραφίας, των παραδόσεών και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η δε συμμετοχή των δύο σε αυτό το συνέδριο εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσης στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της αναζήτησης συνεργιών και πολλαπλών ανταλλαγών και της ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων που σε κάθε περίπτωση θα είναι ωφέλιμες για το Δήμο»

Η συμμετοχή των δύο αιρετών έχει εγκριθεί και μάλιστα ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ τα έξοδα, τα οποία θα καλύψει ο Δήμος ανέρχονται σε €4500.
Όπως πληροφορηθήκαμε από έρευνα στο διαδίκτυο, ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης χαρακτηρίζει την αποστολή ως «ταξίδι αναψυχής».

Πάντως ο κ. Ψινάκης φαίνεται να κάνει επαφές για λογαριασμό του Δήμου Μαραθώνα αφού σήμερα, 12/5 σε κοινή ανακοίνωση με τον Γραμματέα της Ένωσης Φιλίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με Ξένες Χώρες (CPAFFC) κ. Li Xikui, οι δύο άνδρες ανακοίνωσαν από κοινού την διευκόλυνση κινέζων φιλάθλων να τρέχουν στην αυθεντική διαδρομή του μαραθωνίου.
Ελπίζουμε ότι και ο κ. Σταμούλης θα έλθει με τις δικές του συμφωνίες.

Κλικ εδώ για να διαβάσετε την ανακοίνωση της CPAFFC