Στη συνεδρίαση της 11ης Νοεμβρίου του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου κατατέθηκαν προτάσεις για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2019-2023 τόσο εκ μέρους του προεδρείου όσο και εκ μέρους του δημοτικού συνδυασμού Μαζί με Όραμα.

Στην πρόταση του προεδρείου γίνεται αναφορά στον παραθαλάσσιο χαρακτήρα της κοινότητας, οι ακταίες και λιμενικές της υποδομές, η εγγύτητα στην Αθήνα και η αποτελεσματική υποδομή των δημοσίων μεταφορών, οδικών, σιδηροδρομικών και εναερίων.
Από οικονομικής πλευράς επισημαίνεται ο πρωτογενής τομέας ενάλια παραγωγή (όστρακα) και οι υποδομές αναψυχής και εστίασης για σύντομη παραμονή.
Επισημαίνονται όμως και τα προβλήματα της κοινότητας από τα οποία ιδιαιτέρως αναφέρεται η υπόθεση των χρήσεων γής, της διαχείρισης των αποβλήτων και της πολιτικής προστασίας.

Από τον συνδυασμό Μαζί με Όραμα η Σύμβουλος Βασιλική Γκόγκα κατέθεσε προτάσεις για τον εμπλουτισμό της αρχικής εισήγησης του προεδρείου μέ ειδικότερες αναφορές στην ασφάλεια και πολιτική προστασία, στην ανάπτυξη στην παιδεία και στις περιοχές των οικισμών. Κλικ εδώ για ολόκληρο το κείμενο.