Το πολύ σοβαρό γεγονός της διακοπής των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων αντιμετώπισαν δραστικα ο Θανάσης Μπούρας, βουλευτής και ο Κλεάνθης Βαρελάς δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού, το πρωινό της Τετάρτης 19 Ιουνίου.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν με τη διευθύντρια Κατερίνα Κορακίδου από την οποία ενημερώθηκαν ότι η παύση του Κέντρου οφείλεται στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Ο κ. Μπούρας σε δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη της προσφοράς υπηρεσιών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου δοθέντος ότι η πρωτογενής ιατρική φροντίδα παρέχεται στη μεγάλη περιοχή των Μεγάρων τα οποία εκτείνονται σε μήκος για πολλά χιλιόμετρα.
Ζήτησε να δοθεί λύση από την αρμόδια Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας με απόσπαση προσωπικού ενώ δεσμέυθηκε άμεσα να διαπραγματευθεί με τους καθ’ ύλην αρμοδίους την εξεύρεση λύσης.

Ο κ. Βαρελάς, υπογραμμίζοντας το πόσο σημαντική είναι η συνέχιση της λειτουργίας του ΚΥΓ, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από αρμόδιους πολιτικούς φορείς να εξασκήσουν την απαραίτητη πίεση.
Ήδη συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και εκλεγμένο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη να βοηθήσει προς την λύση του προβλήματος.

Τον κ. Μπούρα συνόδευε ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Σακελλαρίου.
Μαζί με τον κ. Βαρελά παρευρέθηκαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοί του Δημήτρης Δάλλας, Σπύρος Νικολάου και Μάκης Λέλης.