Το γραφείο του Πρωθυπουργού, όπου συναντήθηκε με τον Βουλευτή Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (αρμοδίου για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος) Δημήτρη Οικονόμου, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Γιώργος Κώτσηρας την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί προκειμένου να θέσει ζωτικά θέματα τα οποία αφορούν την Κινέτα μετά την καταστρεπτική δασική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018.
Με τον κ. Κώτσηρα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων, η πρόεδρος της Κοινότητας Κινέτας Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολύβιος Τσίρκας και η αντιπρόεδρος Μαργαρίτα Πρίφτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν αναλυτικά στους Υπουργούς και την ομάδα των συνεργατών του Πρωθυπουργικού Γραφείου, τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή μετά τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου του 2018, καθώς και την ανάγκη που απορρέει, ως εκ τούτου,  για αυτοτελή ειδική Νομοθετική ρύθμιση και για την περιοχή της Κινέττας προς αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής (απομάκρυνση επικίνδυνων υλικών, άδειες επισκευής κ.ά.).

Επίσης, συζητήθηκαν βασικά προβλήματα τα οποία αφορούν στην περιοχή, όπως το θέμα με την ΕΥΔΑΠ, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) και τον γενικότερο οικιστικό σχεδιασμό της περιοχής.

Ο Υπουργός Επικρατείας κ.Γεραπετρίτης, πιστός στην διατυπωθείσα μέριμνα του Πρωθυπουργού για την Κινέτα, δεσμεύτηκε για ταχεία ανάληψη κυβερνητικών πρωτοβουλιών προς επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν κατά τη συζήτηση.

Ο κ.Κώτσηρας τόνισε για ακόμη μια φορά, ότι θα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να υπάρξει από κοινού συνεχής παρακολούθηση του θέματος.