Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων της 6/11 παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Λουτροπύργου προκειμένου να περιγράψουν το έντονο πρόβλημα το οποίο προκαλεί η εκτροπή της κυκλοφορίας προς Νέα Πέραμο και Μέγαρα μέσω του οικισμού τους αλλά και του τελευταίου τμήματος προς Ελευσίνα.
Εξ αιτίας λάθους στον σχεδιασμό και τη διαπλάτυνση της εθνικής οδού και του παραδρόμου, το τελευταίο τμήμα του προς τον σταθμό των διοδίων δεν κατασκευάστηκε. Αυτό έχει οδυνηρές επιπτώσεις στην διαβίωση, την ηρεμία και την ασφάλεια των κατοίκων του Λουτροπύργου μέσα από τον οικισμό των οποίων περνά υπερβολικά μεγάλος αριθμός οχημάτων.
Ο πανέμορφος συνοικισμός με την πυκνή βλάστηση και τους στενούς δρόμους είναι δέκτης μεγάλου αριθμού οχημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου τα οποία κινούνται με μεγάλη ταχύτητα προερχόμενα από δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Το πρόβλημά τους θα λυνόταν αν στο σύνολο της δαπάνης του έργου είχαν προστεθεί οι αποζημιώσεις σε ελάχιστες ιδιοκτησίες οι οποίες φράζουν την φυσική πορεία του δρόμου παράλληλα προς την εθνική οδό.
Υπάρχει ένα ακίνητο, πρώην εργοστάσιο παιχνιδιών, το οποίο είναι το κυρίως εμπόδιο και η γραφειοκρατία έχει σταματήσει την κατεδάφισή του.

Είναι γεγονός ότι η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων έχει ασχοληθεί με το θέμα της διάνοιξης αλλά ακόμα και στο μικρό αυτό ζήτημα υπάρχει σύγκρουση αρμοδιοτήτων με το αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και η όχληση και η ταλαιπωρία των κατοίκων συνεχίζεται.

Οι κάτοικοι με επικεφαλής τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Δημήτρη Κριτσωτάκη περιέγραψαν το πρόβλημά τους, εισέπραξαν τη συμπάθεια των Δημοτικών Συμβούλων και του Δημάρχου και αποχώρησαν χωρίς καμία εξέλιξη στη λύση του προβλήματός τους.