Σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με μεγάλη παρουσία κατοίκων της Κινέτας πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στο τοπικό πολιτιστικό κέντρο.

Παρόντες από την   δημοτική αρχή ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Σταμούλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γ. Μιχάλαρος, η νομαρχιακή σύμβουλος κ. Παππά,  οι βουλευτές Αττικής κ.κ. Αθ. Μπούρας και Γ. Βλάχος, ο πρώην δήμαρχος κ. Ι. Μαρινάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Στ. Φωτίου, ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες κ. Ι. Μιχάλαρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ι. Κολάτας, Κ. Δρυμούσης, Κ. Φυλακτός ,  Ν. Παπαπανούσης,   Μ. Λέλης,  Γ.Σωτηρίου,  Η. Μουσταϊρας, Αθ.Ζάλης, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων Κούρος και ΣΕΔ καθώς και του συλλόγου Καβελάρης, οι πρόεδροι των συλλόγων της Κινέττας, οι εθελοντές ιατροί της Κινέττας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δαλάκας στην ομιλία του μίλησε για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις της Κινέττας καθώς και ενημέρωσε τους πολίτες για την πρόοδο που έχει γίνει σε ορισμένα θέματα. Ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε την αναγνώριση της Κινέττας ως Τοπική Κοινότητα, δεσμεύθηκε πως με την ενίσχυση των εργαζομένων του δήμου μέσω οκταμήνων θα προωθηθούν οι διανοίξεις κυρίως στην παραλία, αναφέρθηκε στην προώθηση της ίδρυσης σχολείου.

Οι βουλευτές αναφέρθηκαν κυρίως στις προσπάθειές τους στην επίλυση του δασικού θέματος και η περιφερειακή σύμβουλος στο θέμα της υδροδότησης και είπε πως του χρόνου πιστεύει πως το έργο θα έχει ήδη ξεκινήσει.