Με φιλικό ματς σύντομης διάρκειας όπου ο Μίμας υποδέχθηκε τον ΑΟ Χαϊδαρίου διανθίστηκε η απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή συλλόγου της Β΄ κατηγορίας ΕΠΣΔΑ.
Ο Μίμας, σύλλογος φαινόμενο για τα χρονικά της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής, δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας της Ένωσης το καλοκαίρι του 2016 και πήρε μέρος στο πρωτάθλημα 2016 – 2017.
Η θεαματική του πορεία τον οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και η πανηγυρική του άνοδος στην Α΄ κατηγορία όπου την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο ίδιο πρωτάθλημα με τον Βύζαντα και άλλες ιστορικές ομάδες όπως ο Μανδραϊκός, ο Ακράτητος και ο Θρασύβουλος.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Χαρίλαος Κουστέρης.
Πέραν του αγωνιστικού τομέα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο ενδιαφέρεται για τον κοινωνικό ρόλο του αθλήματος με τις προσπάθειες να κατευθύνονται προς την προσέλκυση στήριξης από την τοπική κοινωνία, γεγονός το οποίο φαίνεται να το έχουν καταφέρει με μεγάλη επιτυχία.
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Μανώλης Κάμπαξης, γιος του θρυλικού ποδοσφαιριστή του Βύζαντα Μεγάρων Οδυσσέα Κάμπαξη.

Η τελετή απονομής του κυπέλλου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 μετά από το φιλικό με το Χαϊδάρι.
Στην απονομή παρευρέθηκαν πάρα πολλοί φίλοι και οπαδοί του Μίμα ενώ από την ΕΠΣΔΑ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Μιχάλης Τζανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Μάκης Πάνος, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Ντούρος, ο Σύμβουλος Νίκος Ευθυμίου και ο Κώστας Βαλσαράς.
Επίσης παρών ήταν ο επικεφαλής των διαιτητών της Ένωσης Νεκτάριος Παστρωμάς.
Τον Δήμο Μεγαρέων εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης ενώ μαζί με αυτόν βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ιερόθεος Πολυχρόνης και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κλεάνθης Βαρελάς.
Από τα Μεγαρίτικα σωματεία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΑΟ Μεγάρων και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Σπύρος Καλοζούμης, του Βύζαντα Λεωνίδας Νικολάου και του Μεγαρικού Μάκης Ζαφείρης.
Ήταν επίσης παρόντες οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Τάσος Εμμανουήλ και Γιάννης Σαγρής.