Στην Κινέττα βρέθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Τσίπρας με κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο περιλαμβάνετο και η πρώην Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Θεοπίστη Πέρκα.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ότι δύο εβδομάδες μετά την πλημμύρα οι εικόνες τις οποίες αντίκρισε προκαλούν οργή και θυμό.
Πολλά σπίτια εξακολουθούν να είναι βυθισμένα στις λάσπες, όγκοι φερτών υλικών ακόμη δεν έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους και τις αυλές των σπιτιών και παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή προς τους Αγίους Θεοδώρους μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Ο κ. Τσίπρας αναρωτιέται γιατί δεν διατίθενται περισσότερα μηχανήματα από την Περιφέρεια και γιατί η κυβέρνηση δεν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού, συνήθης πρακτική σε παρόμοιες καταστάσεις.

Επίσης παρατήρησε την μη ανακοίνωση μέτρων ανακούφισης εκ μέρους της κυβέρνησης, τη μη αναστολή πληρωμής χρεών των πλημμυροπαθών και την καθυστέρηση του επανασχεδιασμού της αντιπλημμυρικής οχύρωσης της περιοχής με παρεμβάσεις που θα ξεκινούν από τον ορεινό όγκο έως τη πεδινή λεκάνη απορροής.

Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε στους κατοίκους ότι θα συνδράμει με κάθε δυνατή παρέμβαση εντός και εκτός βουλής ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες, να αποκατασταθούν τάχιστα οι ζημιές και να υλοποιηθεί ένα αναγκαίο συνολικό σχέδιο αναμόρφωσης της ευρύτερης περιοχής.