Μετά την ανακοίνωση ομάδας συλλόγων και ατόμων με την οποία καταγγέλλουν το Δήμαρχο Μεγαρέων ότι εξέδωσε άδεια εκτέλεσης εργασιών διέλευσης του αγωγού υπερυψηλής τάσης «Αττική – Κρήτη» η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εξηγεί πώς ακριβώς έχει το θέμα.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η άδεια εκδόθηκε αυτόματα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, χωρίς να εμπλέκεται ο Δήμος, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο έλεγχος των δικαιολογητικών.

Η Πανμεγαρική Ένωση και οι ιδιώτες οι οποίοι αντιδρούν στη διέλευση του αγωγού από κατοικημένες περιοχές  δεν επικαλούνται τεχνικά ή διαδικαστικά θέματα.
Ζητούν μόνο να μην περάσει ο αγωγός μέσα από τα σπίτια τους επειδή φοβούνται για την υγεία τους.
Εγκαλούν τον κ. Σταμούλη για το γεγονός ότι δεν εκτελεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προσφύγει ο Δήμος με ασφαλιστικά μέτρα κατά του δρόμου που θα ακολουθήσει ο αγωγός προκειμένου να φθάσει στον τελικό του προορισμό, Σκαραμαγκά.
Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικής και όχι υπηρεσιακής φύσης.

Με την υπηρεσιακή ανακοίνωση είναι προφανές ότι ο κ. Σταμούλης επιχειρεί αφενός να υποβαθμίσει το θέμα και ταυτόχρονα να αποπροσανατολίσει το δημόσιο διάλογο ώστε να ανατρέψει την εις βάρος του δυσαρέσκεια στην κοινωνία.
Όμως το ερώτημα παραμένει ξεκάθαρο.
Γιατί δεν προβαίνει σε ασφαλιστικά μέτρα ως εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου;