Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά διοργάνωσε δωρεάν σεμινάριο επιχειρηματικής ενδυνάμωσης με έμφαση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα στα Μέγαρα, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Αίγλη και το παρακολούθησαν δεκάδες ενδιαφερόμενες γυναίκες επιχειρηματίες οι οποίες κατέκλυσαν το χώρο.
Το Επιμελητήριο έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες ενίσχυσης των μελών του με πιο πρόσφατη αυτή της ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας όπου συμμετέχει σε σε μια κοινή προσπάθεια, στο πλαίσιο του Προγράμματος TEBD (Turkey – EU Business Dialogue) με συνεταίρους τον Οργανισμό Commodity Exchange της Σμύρνης (Τουρκία) και το Επιμελητήριο Cámara Santiago de Compostela (Ισπανία).
Το σεμινάριο βασίστηκε στις βιωματικές εμπειρίες των Ελπίδα Κόκκοτα και της δημοσιογράφου – συγγραφέως Λίας Λάππα.
Παρέμβαση έκανε και ο ψυχολόγος Δημήτρης Πετρούνιας.

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Αδριανός Μιχάλαρος  άνοιξε τις εργασίες αναφερόμενος στις προσπάθειες του Επιμελητηρίου να στηρίξει τα μέλη του και εξήρε τη βελτίωση της εξωστρέφειας και της αποδοτικότητας επιχειρήσεων – μελών των οποίων ιδιοκτήτριες είναι γυναίκες.

Χαιρετισμό έδωσαν ο Βουλευτής Γιώργος Κώτσηρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεγάρων Τάσος Καλλιάς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων Κατερίνα Πιπιλή.