Διαμάντω Μανωλάκου: Να μην αναδασωθούν με ανεμογεννήτριες τα Γεράνεια Όρη

Να αποκατασταθεί άμεσα η καμένη έκταση στα Γεράνεια Όρη και να μην αναδασωθεί με …ανεμογεννήτριες τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Ζήτησε να εξασφαλιστεί συνολικά η αποκατάσταση του δάσους, η υλοποίηση μελέτης διαχείρισης και αντιπυρικής προστασίας από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες. Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια και το απαραίτητο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, δεδομένου ότι στο Δασαρχείο Μεγάρων υπηρετεί μόνο ένας δασολόγος (ή δασάρχης) και δεν υπάρχει ως εκ τούτου η δυνατότητα υλοποίησης οποιασδήποτε σχετικής και απαραίτητης μελέτης.

Επίσης να απαγορευτεί πλήρως την εγκατάσταση ΑΠΕ και ιδιαίτερα ανεμογεννητριών σε όλα τα καμένα δάση και δασικές εκτάσεις της Ελλάδας, αλλά και στο συγκεκριμένο δάσος. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση θυμίζοντας ότι μετά την πυρκαγιά στην Κινέτα ήρθε η πλημμύρα.

Στην απάντηση του ο Γιώργος Αμυράς υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ότι αφορά την αποκατάσταση δεν ήταν συγκεκριμένος. Δήλωσε ότι δεν θα υπάρχουν ανεμογεννήτριες και λατομεία στις καμένες εκτάσεις και επιβεβαίωσε ότι οι δασικές υπηρεσίες είναι άδειες από προσωπικό αφού, όπως είπε, η τελευταία πρόσληψη έγινε πριν 17 χρόνια!