Επίσκεψη στη βιομηχανική περιοχή των Μεγάρων πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κλεάνθης Βαρελάς, μετά από πρόσκληση ομάδας επιχειρηματιών, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, προκειμένου να συζητήσει και να ενημερωθεί για τα προβλήματα τα οποία αυτοί αντιμετωπίζουν.
Η εν λόγω περιοχή η οποία αποτελεί κυψέλη επιχειρηματικότητας και οι επιχειρήσεις της πρόσφεραν και προσφέρουν θέσεις εργασίας, αντιμετωπίζει θεμελιώδη προβλήματα τα οποία έχουν αναγκάσει αριθμό επιχειρήσεων να φύγουν.
Γνώστης των προβλημάτων ο κ. Βαρελάς άκουσε με προσοχή τα παράπονα των επιχειρηματιών οι οποίοι περιέγραψαν μια τραγική κατάσταση από πλευράς υποδομών η οποία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Οι επιχειρηματίες εξέφρασαν το θυμό και την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι είναι εγκαταλελειμμένοι και έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
Χωρίς εφαρμοσμένο το ρυμοτομικό σχέδιο, υποχρεούνται να χρησιμοποιούν ένα άθλιο οδικό δίκτυο, να μην έχουν δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, να έχουν ανεπαρκή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με όλες τις επιπτώσεις στον εξοπλισμό και να ζουν υπό το καθεστώς φόβου και ανασφάλειας με διαρρήξεις και κλοπές να υφίστανται συχνά.
Οι εργοδότες οι οποίοι ενισχύουν την τοπική και εθνική οικονομία, που προσφέρουν θέσεις εργασίας διατυπώνουν ισχυρά διαχρονικά παράπονα κατά των Δημάρχων, από ίδρυσης της Βιομηχανικής, οι οποίοι ξεκινούν με καλές προθέσεις αλλά στη συνέχεια εισπράττοντας υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη και φόρους ρίχνουν το βάρος του ενδιαφέροντός τους σε άλλες περιοχές για χάρη της ψηφοθηρίας. (σ.σ. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν ψηφίζουν στα Μέγαρα).

Αν και οι περιγραφές των ενδιαφερομένων δείχνουν τραγική κατάσταση οι ίδιοι ξέρουν τις εφικτές λύσεις αλλά χρειάζονται την κινητήρια δύναμη εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.
Τα βασικότερα αιτήματα είναι να συνδεθεί η περιοχή με την εθνική οδό και να αποκτήσει φυσικό αέριο – μαζί και η πόλη των Μεγάρων – από τον αγωγό ο οποίος περνάει μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Ο Κλεάνθης Βαρελάς πάντως φαίνεται να είναι ο άνθρωπος τον οποίο χρειάζονται στην Βιομηχανική Περιοχή προκειμένου να δρομολογήσει και να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες θα αποτελέσουν τη λύση στα τεράστια αυτά προβλήματα.
Όπως ο ίδιος διατύπωσε “Έχω διαφορετική φιλοσοφία από τους Δημάρχους οι οποίοι έχουν περάσει. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και καθημερινά πασχίζω για την επιβίωση της επιχείρησής μου. Με ενδιαφέρει να αναπτυχθεί μια περιοχή η ανάπτυξη της οποίας θα είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη μας. Θέλω να προκύψουν μεροκάματα. Οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα, που είναι κυρίαρχος στα Μέγαρα, να έχουν κοντά τους επιχειρήσεις οι οποίες θα τους παρέχουν εφόδια σε λογικές τιμές όχι επιβαρυμένες με μεταφορικά κόστη και σε σύντομο χρόνο. Ως επιχειρηματίας τονίζω ότι η στάση μου είναι μια. Ανάπτυξη και μόνο ανάπτυξη”.