Ενδιαφέρουσα απόφαση σχετικά με την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στα Μέγαρα έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του της 11ης Σεπτεμβρίου.
Με την απόφαση αυτή θα πλατυνθούν τα πεζοδρόμια της οδού Γ. Μαυρούκακη από την Χρήστου Μωραΐτου έως την Κολοκοτρώνη.
Σκοπός της εν λόγω απόφασης ήταν ο περιορισμός της άναρχης στάθμευσης η οποία επικρατεί στο συγκεκριμένο τμήμα και η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Η οδός Γ. Μαυρουκάκη έχει πλάτος 7,5 μέτρα ενώ τα πεζοδρόμιά της έχουν πλάτος από 55 έως 85 εκατοστά του μέτρου με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία για τους πεζούς πολύ δε περισσότερο εκείνους οι οποίοι πρέπει να χρησιμοποιούν αμαξίδιο.

Σύμφωνα με την μελέτη το πλάτος του νότιου πεζοδρομίου πρόκειται να αυξηθεί σε ενάμιση μέτρο και θα κατασκευαστούν ράμπες για διευκόλυνση αμαξιδίων. Στο βόρειο τμήμα του δρόμου θα διαμορφωθούν 7 θέσεις στάθμευσης και ράμπες για ΑμεΑ ενώ το πλάτος του δρόμου θα περιορισθεί στα 4 μέτρα.

Αν και η διαμόρφωση της περιοχής σύμφωνα με αυτό το σχέδιο αναμένεται να βελτιώσει το κυκλοφοριακό, σκεπτικισμός αναπτύσσεται σχετικά με την στάθμευση των οχημάτων όσων συναλλάσσονται με τις εκεί Υπηρεσίες του Δημοσίου, του Δήμου τις τράπεζες και τα καταστήματα.
Προς το παρόν δεν υπάρχει οργανωμένος χώρος στάθμευσης εκτός από τις γύρω οδούς και την Πλατεία Ηρώων ενώ το οικόπεδο Ρούσσου διατίθεται προνομιακά μόνο στους εργαζόμενους στον Δήμο Μεγαρέων.

Πηγές του Δήμου ανέφεραν ότι γίνονται προσπάθειες να υπάρξει συμφωνία με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ώστε να χρησιμοποιηθεί ως οργανωμένος χώρος στάθμευσης το οικόπεδο στη γωνία των οδών Γ. Σχινά και Σ. Δρίτσα.