Τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ενεργειών για το φλέγον θέμα των ζητούμενων μεταλλευτικών στα Γεράνεια.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων «η συζήτηση διήρκεσε περίπου μια ώρα σε καλό και φιλικό κλίμα».
Μετά τη συνάντηση δεν βγήκε κοινό ανακοινωθέν αλλά ο κ. Σταμούλης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Είχα σήμερα μία πολύ σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη.
Του εξέθεσα το μεγάλο πρόβλημα που μας απασχολεί, δηλαδή το ενδεχόμενο δημιουργίας ορυχείων βωξίτη στη Μεγαρίδα.
Ο υπουργός άκουσε με κατανόηση τον προβληματισμό και τις ανησυχίες μας.
Υποσχέθηκε να ασχοληθεί προσωπικά και να μιλήσει με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο οποίος είναι αρμόδιος για να δώσει την άδεια για τις διερευνητικές γεωτρήσεις καθώς και με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη.
Εκανε δε σαφές ότι κάθε ανάλογη περίπτωση πρέπει να αξιολογείται απαρεγκλίτως με μία σειρά βασικών κριτηρίων, που είναι: Η προστασία του περιβάλλοντος, η τήρηση της νομιμότητας και η προστασία του δημόσιου συμφέροντος, καθώς και η συμβατότητα των δραστηριοτήτων με την οικονομική και παραγωγική ταυτότητα της περιοχής, αλλά και η άποψη των τοπικών κοινωνιών.

Είμαστε σίγουροι , πως η βοήθειά του στον αγώνα μας θα είναι σημαντική και καθοριστική.
Όπως είμαστε επίσης σίγουροι και βέβαιοι, πως με την αποφασιστικότητά μας, τις ενέργειες και τις στοχευμένες δράσεις μας, θα αποτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε να γίνουν ορυχεία Βωξίτη στη Μεγαρίδα».