Με έντονους διαξιφισμούς ξεκίνησε, προ ημερησίας διατάξεως, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου όταν διαδοχικά οι Κλεάνθης Βαρελάς, υποψήφιος Δήμαρχος και Γιάννης Μαρινάκης τέως Δήμαρχος ζήτησαν εξηγήσεις από τον κ. Γρηγόρη Σταμούλη, Δήμαρχο Μεγαρέων, γιατί απορριμματοφόρα του Δήμου είχαν αδειάσει σκουπίδια στο εργοτάξιο του Δήμου, αυτό το οποίο βρίσκεται στη Λάκκα Καλογήρου.
Ο κ. Βαρελάς είχε φέρει φωτογραφικό υλικό στην αίθουσα της συνεδρίασης το οποίο φανέρωνε ότι είχαν αδειαστεί τουλάχιστον δέκα απορριμματοφόρα, γεγονός το οποίο αργότερα αμφισβήτησε ο Δήμαρχος ο οποίος έκανε λόγο για δύο.
Η καταγγελία του κ. Βαρελά έρχεται να ταράξει τα νερά γύρω από τις πρακτικές οι οποίες συχνά εφαρμόζονται και θέλουν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Φυλακτό να δίνει λύσεις στην προσωρινή απόθεση δημιουργώντας μικρές χωματερές. Μάλιστα σε ανακοίνωση η οποία ακολούθησε, ο συνδυασμός του “Μαζί με Όραμα” χαρακτηρίζει την παρούσα δημαρχεία ως “θητεία των μικρών χωματερών”.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο ίδιος ο κ. Βαρελάς είχε αναδείξει παρόμοια θέματα με αποθέσεις σκουπιδιών στο Ακρογιάλι και στην Κινέτα.

Στην τοποθέτησή του ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης επέκρινε τον Αντιδήμαρχο και τον Δήμαρχο γι’ αυτή την πρακτική λέγοντας χαρακτηριστικά πως “μόνο θλίψη προκαλεί να αδειάζονται σκουπίδια στον χώρο ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος άθλησης και πολιτισμού από την παρούσα Διοίκηση”. Και κατέληξε “δεν το περίμενα από ανθρώπους οι οποίοι δηλώνουν ευαίσθητοι για το περιβάλλον”.

Με αφορμή τις εν λόγω αναφορές, ανάλογη τοποθέτηση έκανε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντώνης Χοροζάνης.

Οξεία ήταν η αντίδραση του Δημάρχου ο οποίος κατ’ αρχάς απαντώντας στους χαρακτηρισμούς του Κλεάνθη Βαρελά για “διοίκηση επικίνδυνη”, χαρακτήρισε αυτόν επικίνδυνο επειδή επί θητείας Μαρινάκη τα Μέγαρα ήταν μια απέραντη χωματερή.

Η απάντηση του Δημάρχου δεν άρεσε στον Δημοτικό Σύμβουλο Μάκη Λέλη ο οποίος με φωνές απευθύνθηκε στον Δήμαρχο λέγοντάς του “Μας ενδιαφέρει τι γίνεται το 2019 και όχι τι γινόταν το 2014 και πριν”. Οι φωνασκίες του κ. Λέλη μάλλον θα πρέπει να έχασε την ψυχραιμία του και τον χαρακτήρισε δύο φορές ως τραμπούκο. (σ.σ. βαρείς χαρακτηρισμοί)

Επί της ουσίας ο κ. Σταμούλης έδωσε τις εξής εξηγήσεις. Ο Αντιδήμαρχος αναγκάστηκε να εναποθέσει εκεί τα σκουπίδια για μια ή δύο ημέρες επειδή η χωματερή των Άνω Λιοσίων ήταν κλειστή. Και ότι αυτό το διάστημα δεν ήταν τόσο καταστροφικό και ιδιαίτερα για τον υδροφόρο ορίζοντα και την υγεία των υπαλλήλων  του Δήμου, όπως τον κατηγόρησε ο κ. Βαρελάς.

Θα μπορούσε ωστόσο ο κ. Σταμούλης να δώσει τις εξηγήσεις του από την αρχή και να μην κάνει αναφορές σε θέματα πλέον της πενταετίας με κουτσογιωργικό ύφος “δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε”.