Αναβλήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η συζήτηση του θέματος περί της χωροθέτησης της Λαϊκής Αγοράς της Τρίτης στην οδό Μυκηνών του Δήμου Μεγαρέων. Το θέμα πρόκειτο να συζητηθεί στη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό στον Δήμο, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ορίζει τα των Λαϊκών Αγορών, αποφάσισαν την τοποθέτηση της εν λόγω Λαϊκής Αγοράς στην οδό Μυκηνών, από 1/11/2016 έως 30/4/2017, χωρίς να λάβουν υπόψη τους την ομόφωνη περί του αντιθέτου απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων.
Είναι άγνωστο αν η συγκεκριμένη απόφαση τελεί εν γνώσει τον πολιτικών προϊσταμένων της Περιφέρειας Αττικής, όμως αποτελεί από μόνη της ένα παράδειγμα περιφρόνησης μίας απόφασης της τοπικής κοινωνίας.stamoulhs_marinakhs_550

Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης κινήθηκε άμεσα και με ομάδα συνεργατών του, στελεχών της Διοίκησης, παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση κατά την οποία επρόκειτο να επικυρωθεί η απόφαση των υπηρεσιακών παραγόντων..
Εκτός αυτών, μαζί με τον Δήμαρχο παρευρέθηκαν οι επικεφαλής δύο Δημοτικών παρατάξεων, ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα» Γιώργος Μπερδελής.

Με αφορμή την κοινή παρουσία των Επικεφαλής με τον Δήμαρχο οφείλουμε να τονίσουμε το γεγονός το οποίο φανερώνει την ώριμη και νηφάλια απόφαση των τριών μερών, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να συνενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργασθούν προκειμένου να υπερασπισθούν την απόφασή τους.
Αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο θα πρέπει να πιστωθεί αφενός στον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τους Επικεφαλής, αφετέρου των  τελευταίων οι οποίοι απέδειξαν έμπρακτα ότι στηρίζουν την Διοίκηση όταν το αίτημα έχει πολιτική και ουσιαστική σημασία

Στην εν λόγω συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Δήμας, Κώστας Καράμπελας, Ιερόθεος Πολυχρόνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννα Ρήγα, Ελένη Ρήγα, Κώστας Δρυμούσης και Νίκος Παπαπανούσης.

Το θέμα της εν λόγω Λαϊκής Αγοράς θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίουdrymoyshs_berdelhs_550

polyxronhs_dhmas_550

dhmas_papapanoyshs_550