Μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα, προερχόμενη από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, η παράταξη Σταμούλη ξέχασε ότι δεν έχει πια την πλειοψηφία στο Δημοτικό και συνέχισε να συμπεριφέρεται με την άνεση την οποία της εξασφάλιζε η πλειοψηφία των 17-16.
Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της 15ης Οκτωβρίου συζητήθηκε αναμόρφωση του προϋπολογισμού στην οποία ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Πολυχρόνης δεν έδωσαν ικανοποιητικές απαντήσεις ή απέφυγαν να απαντήσουν για ποιό λόγο περιέκοπταν κωδικούς για δαπάνες πολιτικής προστασίας ή άλλων έργων προκειμένου να τροφοδοτήσουν κωδικούς για καταναλωτικές δαπάνες όπως προμήθεια υπερβολικών, κατά την αντιπολίτευση, ποσοτήτων χρωμάτων, χαρτιού φωτοτυπίας και φωτοαντιγράφων, ακόμα και τοκοχρολυσίων.
Είχε προηγηθεί η στάση του Αντιδημάρχου Κώστα Φυλακτού ο οποίος ως Πόντιος Πιλάτος αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για τη συσσώρευση σκουπιδιών και μπάζων στο πρώην λατομείο Ρούσση από τα οποία προεκλήθη μεγάλη πυρκαγιά στις 9 Οκτωβρίου.
Σε αυτές τις συμπεριφορές ήλθε να προστεθεί η “άτεγκτη” συμπεριφορά του Προέδρου Κώστα Καράμπελα ο οποίος έφθασε σε σημείο να διακόψει τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Μαρινάκη ο οποίος αναφερόταν στις περικοπές της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.
Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Καράμπελας έδωσε την εντύπωση ότι δεν ήταν ο πρόεδρος όλων των παρατάξεων γεγονός το οποίο δημιούργησε πολλές αντιδράσεις.

Δοθείσης πλέον της αριθμητικής μειοψηφίας της παράταξης Σταμούλη, τώρα διαθέτει 11 από τις 33 έδρες του Συμβουλίου, η αναμόρφωση δεν εγκρίθηκε.

Το θλιβερό όμως της υπόθεσης είναι ότι μέλη του προσωπικού του Δήμου Μεγαρέων οι οποίοι εργάζονταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επιτέθηκαν φραστικά σε Σύμβουλο της αντιπολίτευσης επειδή καταψήφισε την αναμόρφωση. Αυτό το γεγονός οφείλεται στη συστηματική παραπληροφόρηση η οποία διοχετεύεται προς το προσωπικό ότι τέτοιου είδους αποφάσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης θα έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της καταβολής των μισθών.

Το δίδαγμα το οποίο βγαίνει από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι ότι η Διοίκηση θα πρέπει να πάψει να συμπεριφέρεται σαν να έχει το δεκανίκi της πλειοψηφίας, να παρέχει ικανοποιητικές απαντήσεις στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και να αναζητά τη συναίνεση προκειμένου να επιτύχει τις απαιτούμενες συγκλίσεις ώστε να διοικηθεί αποτελεσματικά και χωρίς προβλήματα ο Δήμος.