Με τίτλο «Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στα Μέγαρα πρώτη φορά στα μουλωχτά από τη Διοίκηση του Δήμου» ο δημοτικός συνδυασμός Μέγαρα Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα του πρώην Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη καταφέρεται εναντίον του τρόπου με τον οποίο μεθοδεύεται το Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού.
Χαρακτηρίζει ως πρόκληση εκ μέρους της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής να προκρίνουν το συνέδριο λίγες ημέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα στην περιοχή.
Κατηγορεί τους διοργανωτές ότι επέλεξαν «α λα καρτ» τους συνομιλητές τους στον προσυνεδριακό διάλογο αγνοώντας τις δημοτικές παρατάξεις των Μεγάρων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ
«ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση για την Κυβέρνηση και για την Περιφέρεια Αττικής να προκρίνουν Περιφερειακό Αναπτυξιακό συνέδριο στη δυτική Αττική, λίγες μόλις ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια 24 συνανθρώπων μας.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας, επιδιώκεται από την πλευρά της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας ένας ουσιαστικός διάλογος με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της περιφέρειας μας.
Όμως πως είναι δυνατό να γίνει ειλικρινής και γόνιμος διάλογος με a la cart επιλογή των συμμετεχόντων;
Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο δεν προσκληθήκαμε ως εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Μεγαρέων, ώστε να συμμετέχουμε στις συζητήσεις και να εκφράσουμε τις απόψεις μας;
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ η πόλη των Μεγάρων έχει επιλεγεί ως ο τόπος των προσυνεδριακών συζητήσεων στις 7 Δεκεμβρίου.
Πως είναι δυνατό να προκύψουν ολοκληρωμένες παραγωγικές προτάσεις για τον τόπο μας όταν απουσιάζει από το διάλογο ένα μεγάλο κομμάτι του Δημ. Συμβουλίου;
Φαίνεται ότι τόσο οι Κυβερνώντες όσο και η φίλα προσκείμενη διοίκηση του δήμου μας δεν επιθυμούν πραγματικό παραγωγικό διάλογο γιατί δεν αντέχουν την κριτική.
Αρέσκονται σε μια σύντομη ανταλλαγή απόψεων και φιλοφρονήσεων, χωρίς ενοχλητικές (γι΄ αυτές) παρεμβάσεις τρίτων.
Η ενέργεια της διοίκησης του δήμου να μην προσκληθούμε στην προσυνεδριακή συζήτηση της 7ης Δεκεμβρίου είναι απολύτως αντιδημοκρατική και κατακριτέα, προσβάλλει δε βάναυσα το θεσμό της Αυτοδιοίκησης στον τόπο μας.
Μετά τις εν κρυπτώ επαφές του Δημάρχου με αρμόδιους Υπουργούς για το θέμα του βωξίτη, έρχονται οι «κλειστές» προσυνεδριακές συζητήσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας, με αποκλεισμό της μείζονος αντιπολίτευσης από αυτές.
Το είδαμε κι αυτό.
Μετά την «πρώτη φορά Αριστερά» στην Κυβέρνηση της χώρας, έχουμε και «πρώτη φορά στα μουλωχτά» στη διοίκηση του δήμου μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»