Το εγκώμιο του 8χρονου πρωταθλητή σκάκι από τα Μέγαρα Σπύρου Χαρτοφύλακα πλέκει ο σύλλογόςτου ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ελευσίνας για τις επιτυχίες του κατά το έτος 2016.

Ο νεαρός Σπύρος, ο οποίος για δεύτερη φορά βραβεύτηκε φέτος από τον Δήμο Μεγαρέων για τις εθνικού επιπέδου επιτυχίες του στο σκάκι, γίνεται το πρώτο θέμα του απολογισμού του ΣΜΣ αναφορικά με την κατηγορία του.
Ο ταλαντούχος σκακιστής κατά το 2016 κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών στην Καλλιθέα Χαλκιδικής (23-25/4/16) και την 2η θέση στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων κάτω των 8 ετών στο Ρίο Αχαΐας (28/6-4/7/16).

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του Σπύρου Χαρτοφύλακα, τον επέλεξε να πάρει μέρος σε αγώνα σιμουλτανέ εναντίον του παγκόσμιου πρωταθλητή Γκάρι Κασπάρωφ.

Γράφει μεταξύ άλλων ο Σκακιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ελευσίνας

«Αν μιλάμε για επιτυχία, δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από αυτό του πολύ νέου, αλλά πολύ ταλαντούχου Σπύρου Χαρτοφύλακα ο οποίος σε Παναττικό, αλλά και σε Πανελλήνιο επίπεδο, κατάφερε να διακριθεί από τους υπόλοιπους συνομήλικους συναγωνιστές του κατακτώντας την 1η θέση στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών στην Καλλιθέα Χαλκιδικής (23-25/4/16) και την 2η θέση στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων κάτω των 8 ετών στο Ρίο Αχαΐας (28/6-4/7/16).

Η αναγνώριση των δυνατοτήτων και ικανοτήτων του μικρού σκακιστή δεν περιορίζεται μόνο στα πλαίσια του συλλόγου μας, καθώς η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί ενάντια σε έναν από τους πιο διάσημους παγκόσμιους πρωταθλητές όλων των εποχών, τον Gary Kasparov, μια εμπειρία που σίγουρα θα ζήλευε κάθε σκακιστής.

Σταθμός του Σπύρου αποτέλεσε και η Πράγα, όπου με την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας ΔΕΣΦΑ, διαγωνίστηκε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αντιμέτωπος με σπουδαίους σκακιστές από όλη την Ευρώπη ο μικρός Σπύρος δεν πτοήθηκε, αλλά αντίθετα ξεκίνησε δυναμικά καταφέρνοντας πολύ σημαντικές και δύσκολες νίκες».