Με επιστολή του η οποία διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Πιλίλης γνωστοποιεί τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στη δημιουργία ΧΥΤΥ σε χώρο του Δήμου Μεγαρέων.

Ο κ. Πιλίλης έστειλε την επιστολή επειδή κατά την ημέρα και ώρα της συνεδρίασης ευρίσκετο για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό.

Η επιστολή:

Κύριε Πρεοεδρε
Αξιότιμοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι
Στέλνω την επιστολή αυτή διότι είναι αδύνατη η παρουσία μου στο αποψινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω απουσίας μου στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Για ακόμη μια φορά καλούμαστε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για ένα θέμα για το οποίο άλλοι αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς .
Εννοείται βεβαίως ότι πρόκειται για μια ακόμη δυσάρεστη δραστηριότητα.
Μετά τις ιχθυοκαλλιέργιες, τον ευρασιατικό αγωγό υψηλής τάσης ρεύματος στον Αη Νικόλα της Πάχης, τα ορυχεία βωξίτη τα οποία φαίνεται ότι για την ώρα αποτρέψαμε ,έρχεται ακόμη ένα «δώρο» για την περιοχή μας από την Περιφέρεια Αττικής και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ένας χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων όπου κανένας δεν γνωρίζει πως θα λειτουργεί ,σε τι υπολείμματα θα αφορά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά την ήδη επιβαρυμένη περιοχή μας.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο ΕΔΣΝΑ ανακοινώνει ότι εδώ και μια διετία ενημέρωσε τους Δήμους και ουδεμία πρόταση ή παρατήρηση κατατέθηκε εκ μέρους του Δήμου Μεγαρέων . Αυτή η ανακοίνωση εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για το αν πραγματικά γνώριζε και τι γνώριζε επί τουλάχιστον δυο χρόνια ο κ. Δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου.

Γιατί δεν ενημερώθηκε έγκαιρα το δημοτικό συμβούλιο ;

Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι κάτοικοι, οι φορείς τη πόλης και γιατί το θέμα δεν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση;

Ελπίζω τα ερωτήματα αυτά να απαντηθούν στην αποψινή συνεδρίαση.

Δηλώνω κάθετα αντίθετος σε ο, τι υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών, το περιβάλλον και θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Θα συμμετάσχω ενεργά σε οποιαδήποτε μορφής κινητοποίηση αποφασισθεί ενάντια στα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής ,η οποία δεν έχει προσφέρει τίποτα θετικό στην περιοχή μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια,παρά μόνο δυσάρεστες «εκπλήξεις».

Αλήθεια, στο περίφημο «Περιφερειακό -Αναπτυξιακό Συνέδριο για την ανάταξη της Δυτικής Αττικής εργασίες του οποίου πραγματοποιήθηκαν στα Μέγαρα λίγους μήνες πριν, αναφέρθηκε η βούληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην πόλη μας;

 

 

Με εκτίμηση,

ΣΩΤΗΡΙΟΣ Ε. ΠΙΛΙΛΗΣ

Ιατρός -Ειδικός Παθολόγος

Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων