Παρουσιάστηκε στον Θέογνι το βιβλίο του Σωτήρη Γιαννόπουλου «Λέα Λεοπούλου» με θέμα την οδική ασφάλεια. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό βιβλίο το οποίο εστιάζει την προσοχή του αναγνώστη στην σπουδαιότητα της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) στους αυτοκινητοδρόμους και το γεγονός ότι πρέπει να είναι ελεύθερη ώστε να μπορούν να κινηθούν ασθενοφόρα.

Στο βιβλίο αυτό το οποίο έχει εμπλουτισθεί με πολλά σκίτσα και γραφικές παραστάσεις επιχειρείται, με δραματοποιημένο τρόπο, να αναδειχθεί η ανάγκη να παραμένει η ΛΕΑ ελεύθερη σε όλες τις περιπτώσεις.

Ο κ. Γιαννόπουλος ο οποίος διοργανώνει ή συμμετέχει σε δράσεις οδικής ασφάλειας είναι αστυνομικός αυτοκινητοδρόμων και έχοντας δει πολλά περιστατικά στο χώρο της εργασίας του αποφάσισε να γράψει αυτό το βιβλίο ώστε να εκπαιδεύσει μικρούς και μεγάλους να συνειδητοποιήσουν

Το βιβλίο του οποίου τα σκίτσα έχει επιμεληθεί η Νίκη Μωραΐτη

Το βιβλίο παρουσίασαν ο κ. Χρίστος Ρώμας, καθηγητής, και η κ. Σοφία Μητροπούλου διευθύντρια του 8ου Νηπιαγωγείου

Χαιρετισμό έκαναν οι κ.κ. Ευάγγελος Παύλου, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μεγάρων, Κλεάνθης Βαρελάς καθηγητής φυσικής αγωγής και πρώην Αντιδήμαρχος, Σταματάκης Γεώργιος, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Λάσκος Σπυρίδων Αστυνομικός Διευθυντής  Διεύθυνσης Τροχαίας Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου χρηματοδοτήθηκε από τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.