Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει ο σύλλογος της Κινέττας Γεράνεια τις πρωτοβουλίες του προέδρου κ. Βαγγέλη Δαλάκα σχετικά με το υπό διακοπή λειτουργίας Αστυνομικό Τμήμα Κινέτας.geraneia_kineta
Σε επιστολή η οποία έφθασε στα χέρια μας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πολύβιος Τσίρκας αναρωτιέται αν η συνεργασία με τον κ. Βαρελά για το θέμα είναι σε προσωπικό επίπεδο ή σε επίπεδο Ομοσπονδίας.
Αφού εκφράσει την εκτίμησή του στον κ. Βαρελά και την συμφωνία του με την πρωτοβουλία του για την ασφάλεια, ο Πρόεδρος του συλλόγου Γεράνεια αποδίδει τις πρωτοβουλίες του κ. Δαλάκα να δράσει από κοινού με τον κ. Βαρελά σε επιθυμία του για αυτοπροβολή και υποστηρίζει ότι αγνοεί ότι υπάρχει σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας.

Επίσης εκθέτει γεγονότα τα οποία άπτονται της ορθής λειτουργίας της Ομοσπονδίας και ιδιαιτέρως της εκπροσώπησης των σωματείων και ζητεί από τον πρόεδρο να ξεκαθαρίσει διοικητικές εκκρεμότητες.

Παραθέτουμε τμήματα της επιστολής η οποία πλήρης βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου

Βαγγέλης Δαλάκας, Ευάγγελος ΔαλάκαςΗ επιστολή:
«Παρακολουθούμε εδώ, την δραστηριότητα του κ, Βαρελά για την Ασφάλεια της περιοχής μας, συνολικά  της Μεγαρίδος, αλλά ιδιαίτερα της περιοχής Κινέττας, που όπως γνωρίζουμε θα κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα στην περιοχή μας. Διερωτόμαστε ο κ. Δαλάκας συμμετέχει σαν άτομο σ’ αυτήν την Πρωτοβουλία, ή σαν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέττας;
Επειδή δεν γνωρίζουμε να υπάρχει απόφαση ομοσπονδίας [καθότι μέχρι προχθές Γ. Γραμματέας της ομοσπονδίας, ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου μας], για κοινή δράση με τον κ. Βαρελά, τον οποίο σεβόμαστε και εκτιμούμε, και μπράβο του για την πρωτοβουλία,, ο κ Δαλάκας, θα πρέπει να σέβεται τον τίτλο του Προέδρου και να τον χρησιμοποιεί όταν έχει απόφαση του οργάνου που εκπροσωπεί και όχι όταν ο ίδιος κρίνει, για δική του προβολή.

Ο σύλλογος  «Γερανεια» ο μαζικότερος σύλλογος της Κινέττας, με ενεργά 250 μέλη και ψηφίσαντα 108 μέλη, ρεκόρ για τους συλλόγους κύρια της Κινέττας [Ο πρώτος εκλεγμένος με 98 ψήφους και ο τελευταίος με 45 ψήφους] [φανταστείτε ότι υπάρχουν σύλλογοι και με 8 μέλη, που δεν έκαναν καν εκλογές, και εκφράζονται τελευταία  με την ανοχή μας, και στο προεδρείο της ομοσπονδίας], δεν αποδέχεται στο εξής δράσεις και ενέργειες στελεχών της ομοσπονδίας, χωρίς προηγούμενη έγκριση των οργάνων, [Δ.Σ, διάσκεψη προέδρων, Γενική Συνέλευση], που στοχεύουν στην ατομική και ΜΟΝΟ προβολή χωρίς ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων. Θα αναμένουμε την ολοκλήρωση του σχεδίου αστυνομικής Ασφάλειας, για την Περιοχή μας, που εμείς δηλώνουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με το κλείσιμο του τμήματος στην Κινέττα, και προτείνουμε να προχωρήσουμε σε δυναμικές δράσεις, σαν ομοσπονδία και σύλλογοι Κινέττας και όχι απλά παραστάσεις για να βγάζουμε φωτογραφίες και μόνο, και αν με τον τρόπο του προέδρου επιλυθεί θα ζητήσουμε και δημόσια μέσα από εδώ «Συγνώμη». Επειδή όμως πιστεύουμε ότι κάποιοι παίζουν με την ανοχή μας, ας σταματήσουν το παιγνίδι της αυτοπροβολής και ας λειτουργούν με αποφάσεις των οργάνων, όπως υποχρεούνται. Ο σύλλογός μας δηλώνει ότι στο εξής δεν πρόκειται να αποδέχεται δράσεις και αποφάσεις ατόμων  της Ομοσπονδίας, αν δεν υπάρχει συλλογική, απόφαση. ……..…..

Αν θέλουμε να αγωνιστούμε και να προωθήσουμε επίλυση προβλημάτων στην περιοχή της Κινέττας πρέπει να δράσουμε Συλλογικά και δυναμικά όλοι οι σύλλογοι μαζί μέσα από την ομοσπονδία και αφού ιεραρχήσουμε τα βασικά προβλήματα της περιοχής [π.χ. ύδρευση κλπ] και όχι γενικά και αόριστα χωρίς πρόγραμμα και στόχους. Αν παλεύουμε μόνο για την προσωπική προβολή κάποιων, ή την επιβίωση κάποιων άλλων «ως προεδράκων σε συλλόγους», τότε δυστυχώς ευτελίζουμε και τους θεσμούς των συλλόγων και ομοσπονδίας, και απογοητεύουμε τους κατοίκους της περιοχής που περιμένουν από εμάς, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και δράση.
Ας σταθούμε λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων και ας αποβάλλουμε και από  το εσωτερικό μας, τους «προεδροπατέρες», αν δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση των προβλημάτων της Κινέττας, αλλά μόνο για να «αυτοπροβάλλονται». Οι κάτοικοι της Κινέττας γνωρίζουν, ας τους ενημερώσουμε και ας τους εμπιστευτούμε.

Καλούμε το νέο Δ,Σ της ομοσπονδίας και το Προεδρείο  να κινηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση και εμείς και όλοι οι σύλλογοι πιστεύουμε πως θα είναι αλληλέγγυοι, στην  δράση της για την προώθηση των χρονιζόντων προβλημάτων της Κινέττας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι, ΜΠΟΡΟΥΜΕ, να πετύχουμε λύσεις [εκτός από άτομα που λειτουργούν για τον εαυτό τους και μόνο, και φυσικά δεν μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε.

Απόφαση Δ.Σ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΕΤΤΑΣ  «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»
Πρόεδρος
Πολύβιος Τσίρκας