Σε μήνυση κατ’ αγνώστων κατέφυγε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βαρέας Μεγάρων μετά την εγκληματική κοπή από ρίζα δύο τεράστιων δέντρων, αρμυρίκια, ανατολικά από την πρώην πλαζ, κοντά στη δημοτική καντίνα η οποία μισθώνεται από ιδιώτη.
Η θρασύτατη κοπή έγινε το περασμένο Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου, ενώπιον πολλών μαρτύρων, οι οποίοι αντιμετώπισαν με αδιαφορία το γεγονός. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι μάρτυρες μη θέλοντας να μπλέξουν υπήρξαν απρόθυμοι να δώσουν εξηγήσεις σε μέλη του εν λόγω συλλόγου τα οποία προσπαθούσαν να συλλέξουν πληροφορίες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Βαρελάς ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο Κώστα Φυλακτό ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν είχε εκδοθεί καμία άδεια για κοπή των συγκεκριμένων δέντρων.
Μην έχοντας άλλη επιλογή ο Σύλλογος υπέβαλλε μηνύσεις κατ’ αγνώστων ώστε να διαλευκανθεί το γεγονός. Επίσης ζήτησε από τον Δήμο Μεγαρέων να φυτέψει άμεσα δύο δέντρα στο σημείο όπου βρίσκονταν τα παλιά.

Να σημειώσουμε ότι η κοπή μεγάλων δέντρων πρέπει να γίνεται μετά από ειδική άδεια η οποία απαιτεί εισήγηση της Δημοτικής Επίτροπής Ποιότητας Ζωής και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.