Για ακόμα μια φορά η Περιφέρεια Αττικής  συνέβαλε στην διοργάνωση ενός εκ των πιο σημαντικών Πανελλήνιων Συνεδρίων.

Πρόκειται για 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. το οποίο διεξήχθη στις 6 Οκτωβρίου και διήρκεσε δύο μέρες, και η αλήθεια πως τα Μέγαρα είχαν την τιμητική τους, αφού έφυγαν από το Συνέδριο με ένα βραβείο στο χέρι.

Η πόλη μας οφείλει τον έπαινο που έλαβε στα ΚΕΠ, τα οποία σαρώνουν επί σειρά ετών στις διακρίσεις. Ο έπαινος αυτός δείχνει πόσο σημαντική είναι η υγεία και οι υπηρεσίες των πολιτών από δημόσιους φορείς και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και εάν γίνονται προσπάθειες να υποβαθμιστεί.

Τα Μέγαρα παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν καταφέρνει σε πολύ κρίσιμα ζητήματα ζωτικής σημασίας να ορθώνει το ανάστημα και να ξεχωρίζει.

Η χάρη των Μεγάρων έλαμψε ανάμεσα σε 130 ομιλητές και πλήθος κόσμου, που παρευρέθηκαν εκεί για να επισημάνουν τον κομβικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και των Περιφερειών και πόσο αναγκαία είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών της Δημόσιας  Υγείας.

Το δικό του στίγμα έδωσε το Νο1 πρόσωπο της πανδημίας αυτά τα τρία σχεδόν χρόνια της πανδημίας, ο Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας, που ενθάρρυνε την Αυτοδιοίκηση, του φορείς και τους πολίτες να επενδύσουν στην εκπαίδευση, την ενημέρωση, την υγεία και την γνώση.

Επίσης, το παρόν τους  έδωσαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και κορυφαίοι επιστήμονες.

Το βραβείο απένειμε  ο Περιφερειάρχης Γεώργιος Πατούλης, ενώ το παρόν του έδωσε και ο δήμαρχος της  πόλης μας, Γρηγόριος Σταμούλης, εκδηλώνοντας την περηφάνια του για την κατάκτηση αυτής της διάκρισης.