ΝΕΜ, NEMΣίφουνας πέρασε από τον Άλιμο η Νεανική Εστία Μεγαρίδος με τον Καραποστόλου σε μεγάλη μέρα και να πετυχαίνει 40 πόντους, 9 τριποντα, πήρε το ροζ φύλλο με 68-80, ημίχρονο 33-45.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 18-21, 25-20, 10-15

 

Διαιτητές: Μαγγουνής, Μηλαπίδης, Π. Χρηστίδης

ΑΛΦ Αλίμου (Τριανταφύλλου, Ζάνος ) Παπάζογλου 13, Μαλιάρας 4, Κοκαλιάς 7(1), Φωσσές 4, Μουζάκης , Χολέβας 6(2) , Παπαζαφειρόπουλος , Κανταράκιας 7 Καψαρίδης 21(2)

ΝΕ Μεγαρίδος (Μάνταλος, Υφαντής) : Τουμπανιάρης 6, Κοντόπουλος 9(2). Αβραμίδης, Μαρούγκας 7, Ντινόπουλος 7(1), Καραποστόλου 40(9), Γιατράκος, Καράμπελας 2, Αθανασόπουλος, Δημάκος 7, Σταυριανόπουλος 2

***Παρά ταύτα, σχηματίζονται σκιές στον ορίζοντα της Νεανικής Εστίας

Αν και η ΝΕΜ νίκησε μέσα στον Άλιμο και μάλιστα με καλύτερη διαφορά της ήττας του 1ου αγώνα (είχε χάσει με 11π. νίκησε με 12π.) και εξακολουθεί να βρίσκεται εντός αρχικών στόχων, δηλαδή είσοδο στα πλέι όφ του πρωταθλήματος που ίσως δίνουν προϋποθέσεις για άνοδο στην Γ’ εθνικής, παρά τα εύσημα που κέρδισε, κάτι γίνεται και τα πράγματα σκουραίνουν αντί να είναι ευοίωνα.

Τι έχει τελικά ο προπονητής και αρχιτέκτονας των επιτυχιών και φέρεται ως ιδιαίτερα ενοχλημένος; Πιθανολογείται ότι υπάρχουν παράγοντες οι οποίοι θα προτιμούσαν η ομάδα να επιστρέψει στις φθοροποιές καταστάσεις του παρελθόντος όπου η ομάδα ανεβοκατέβαινε τις κατηγορίες του τοπικού, δηλαδή από Β’ έως Δ΄ ΕΣΚΑΝΑ

Υπό αυτές τις συνθήκες, κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις του Μάνταλου για τη νέα σεζόν και ο καθένας μπορεί να υποθέσει τα πάντα. Δηλαδή από το να παραμείνει ή να αποχωρήσει.

Επειδή σε αυτό το σημείο μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν, θα υποθέταμε ότι ένας από τους λόγους που έχει βαρύνει το κλίμα είναι το γεγονός ότι οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες και ενώ παίζουν χωρίς να δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα δέχονται και ειρωνικές κριτικές από θεσμικούς παράγοντες, αλλά απ’ ότι φαίνεται πρέπει να είναι και άλλα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας δήλωσε: «δεν είναι του παρόντος οι δηλώσεις και οι αποτιμήσεις. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα μιλήσω λεπτομερώς. Σας παρακαλώ στηρίξτε τα παιδιά γιατί η προσπάθεια που καταβάλλουν είναι πρωτοφανής για την πόλη μας. Αυτή την χρονική στιγμή το μόνο που με ενδιαφέρει είναι πως θα κερδίσουμε τον Έσπερο».

Σιβυλλικές δηλώσεις Μάνταλου με τις οποίες ούτε επιβεβαίωσε τίποτα αλλά ούτε και διέψευσε.

Εμείς στο Megara.org αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει, αλλά αυτό που έχουμε δει με τα μάτια μας, καθώς έχουμε καλύψει σχεδόν όλα τα παιχνίδια της ομάδας από την αρχή της προετοιμασίας είναι ότι από την στιγμή που ήρθε ο Μάνταλος μαζεύτηκαν γύρω του δεκάδες κυριολεκτικά φίλοι της ομάδας και του μπάσκετ των Μεγάρων, που βοηθάνε καθημερινά και οικονομικά και με την παρουσία τους και όλοι μας λένε ότι χωρίς αυτόν δεν θα είχε γίνει τίποτα.

Επίσης σύμβουλοι της ομάδας τον θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας αναβάθμισης που γίνεται και πιθανή φυγή του (ιδίως έτσι όπως διαρρέεται) πιθανόν να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στους κόλπους της διοίκησης.