Άλυτος γρίφος παραμένει μέχρι σήμερα η υπόθεση της ΔΕΥΑΜ με τα σενάρια εδώ και πάνω από 10 χρόνια να δίνουν και να παίρνουν και τη νευραλγική αβεβαιότητα όσων εργαζομένων έχουν μείνει να εργάζονται εκεί να θεριεύει όσο ο καιρός κυλά.

Σε ένα απίστευτα δυσμενές εργασιακό περιβάλλον με τις συμβάσεις τους να ανανεώνονται ανά δύο ή τρεις μήνες και την επόμενη ημέρα να μην γνωρίζουν εάν θα δουλέψουν, πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε πλήρη αγανάκτηση, αφού η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται επί 12 χρόνια, δηλαδή από το 2010, τότε που επί δημαρχίας Στρατιώτη, η εταιρεία μπήκε υπό εκκαθάριση και 11 χρόνια αργότερα από τον νυν δήμαρχο ψηφίστηκε στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο η σύμβαση για τη μεταβίβασή των δικτύων της; στην ΕΥΔΑΠ, κάτι που θα οδηγούσε και στο αναπόφευκτο λουκέτο της ΔΕΥΑΜ.

12 χρόνια μετά το άνοιγμα της υπόθεσης αυτής, λοιπόν, η διοίκηση του δήμου,  στο Δημοτικό Συμβούλιο της  Τρίτης 20/9, και μετά από ερώτηση Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Μαργέτη για το πού βρίσκεται η υπόθεση ΔΕΥΑΜ, κλήθηκε να δώσει απάντηση για το ποιο είναι τελικά το μέλλον της εταιρείας.
Ο κ. Σταμούλης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ξεκαθάρισε πως η διαδικασία έχει τελειώσει.
Εκείνο το οποίο ανέφερε συγκεκριμένα ήταν πως η διαδικασία βρίσκεται στο ολοκληρωτικό της στάδιο. Απλώς, εκείνο που έχει καθυστερήσει είναι οι τελικές αποφάσεις γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜ αλλά και για το ήδη υπάρχον πελατολόγιό της.

Πολλοί εργαζόμενοι ενώ περιμένουν το πιο εφιαλτικό σενάριο ως το πιο φυσιολογικό, δηλαδή τη λήξη της σύμβασής τους, την απομάκρυνσή τους και την παύση λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α.Μ, την τελευταία στιγμή έρχεται μια ανανέωση που ανακουφίζει από την μία πλευρά αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί αγωνίες, φόβους και αβεβαιότητες για το διάστημα μετά τη λήξη της σύμβασης.

Από  ό,τι φαίνεται παρόλο που έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο και η μεταβίβαση της εταιρείας, το πότε εν τέλει θα παραδοθεί στην ΕΥΔΑΠ θα παραμείνει ένας άλυτος γρίφος που θα λυθεί εν «μιά νυκτί».