Στο αγωνιστικό πνεύμα των ημερών ο συνδυασμός Μέγαρα Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα του Γιάννη Μαρινάκη δίνει τον δικό του τόνο και στηρίζει την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος σχετικά με τις ζητούμενες μεταλλευτικές έρευνες στα Γεράνεια.

 

ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΥΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΒΩΞΙΤΗ

Δυστυχώς για άλλη μια φορά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα μείζον πρόβλημα για την περιοχή μας, το οποίο μας δημιουργούν εξωτερικοί, μη επιθυμητοί παράγοντες για τον τόπο μας.
Η εξόρυξη βωξίτη στην διοικητική περιφέρεια μας αποτελεί άλλη μια ενέργεια υποβάθμισης του τόπου μας.
Μετά τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων, τη Ρεβυθούσα, τον αγωγό φυσικού αερίου, την απομάκρυνση σχεδόν όλων των δημόσιων υπηρεσιών, την ευτυχώς αποτυχημένη απόπειρα μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου στο όρος «Πατέρας», ο εξωτερικός εχθρός ξαναχτυπάει την πόρτα μας, αυτή τη φορά με την ειλημμένη απόφαση εξόρυξης βωξίτη στην περιοχή μας.
Ειλημμένη απόφαση από πλευράς κεντρικής διοίκησης, αφού οι υπηρεσίες τόσο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, όσο και του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, προτίθενται να ακολουθήσουν τη νομοθεσία και να εφαρμόσουν τα ΦΕΚ του 1934 και 1935, σύμφωνα με τα οποία η ενδιαφερόμενη εταιρεία έχει την οριστική παραχώρηση ειδικών ζωνών βωξίτη ανά την Επικράτεια και επομένως τη δυνατότητα να ερευνά και εφόσον τη συμφέρει, να προχωράει στην εξόρυξη βωξίτη.
Εξάλλου ακόμα και η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής κ. Ι. Βασιλείου στην τελευταία συγκέντρωση φορέων και δημοτικών παρατάξεων για το θέμα αυτό, ήταν διφορούμενη. Είπε ότι ο ίδιος είναι ενάντιος σε μια τέτοια επένδυση στην περιοχή μας, αλλά δεν μπορεί να προδικάσει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δηλαδή αυτός που εισηγείται και έχει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί να προδικάσει την απόφαση!
Ο λόγος είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ως κομματικό στέλεχος   γνωρίζει την πρόθεση της κεντρικής διοίκησης, που δεν είναι άλλη  από τη χορήγηση της άδειας εξόρυξης.
Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς χρειάζεται σύνεση, οργάνωση, μεθοδικότητα, σοβαρότητα και πυγμή.
Επειδή πρόκειται για μια υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα στα θεμέλια του τόπου μας και ειδικά των Γερανείων, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σοβαροί στις ενέργειες μας.
Η μάχη που θα δοθεί θα είναι πολύ σκληρή και μακροχρόνια και δεν πρέπει να λυγίσει κανένας μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση.
Για το λόγο αυτό μπροστάρης θεσμικά και επίσημα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα και όχι «εξ officio» έχει την υποχρέωση να είναι ο Δήμαρχος και όχι ο οποιοσδήποτε άλλος αιρετός ή μη αιρετός.
Δεν μπορεί να ηγείται ενός τέτοιου αγώνα ο εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου επειδή τυχαίνει να είναι φιλοκυβερνητικός παράγοντας.
Ο κ. Ι. Μιχάλαρος γνωρίζει ήδη από μια πρώτη επαφή που είχε τις προθέσεις της κεντρικής διοίκησης, οι οποίες δεν είναι άλλες από την «υποχρεωτική εκ του νόμου από μέρους μας χορήγηση της άδειας», όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από διασταυρωμένες πληροφορίες ότι του απάντησαν.
Χρειάζεται ισχυρή νομική κάλυψη και έγκαιρες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με σκοπό τον αποκλεισμό κάθε μελλοντικής ενέργειας της εταιρείας.
Η διοίκηση του δήμου πρέπει άμεσα να αναθέσει σε έγκριτο Νομικό με ιδιαίτερη ειδίκευση σε τέτοια θέματα, την υπόθεση.
Όλες οι ενέργειες που γίνονται πρέπει να διακρίνονται από σοβαρότητα.
Ήταν πολύ άστοχη η ενέργεια του Συντονιστικού Οργάνου να αποστείλει επιστολή προς του «Χορηγούς» ώστε να συνδράμουν στην κάλυψη των εξόδων για τα ένδικα μέσα, ή για εκπόνηση μελετών.
Ο αγώνας για την αποπομπή της εταιρείας από την περιοχή μας δεν είναι προϊόν εμπορευματοποίησης και η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας επιστολής δηλώνει εξαρχής αδυναμία.
Όπως πολύ σωστά είπε ο Δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση «οι κύριοι αυτοί θα μας βρουν μπροστά τους».
Η φυσική παρουσία είναι αυτή που κερδίζει τους αγώνες και όχι η επαιτεία της οικονομικής βοήθειας από τρίτους.
Πρέπει άμεσα να γίνουν παραστάσεις από αντιπροσωπεία των δημοτικών παρατάξεων σε όλους τους αρμόδιους και μη Υπουργούς, ώστε να αντιληφθούν ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Πρέπει άμεσα να συγκληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και να λάβει ομόφωνη αρνητική γνωμοδοτική απόφαση επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με τις ερευνητικές γεωτρήσεις της εταιρείας σε 15 σημεία του δήμου μας.
Ο καιρός περνάει εις βάρος μας και όχι υπέρ μας.
Αυτοί δουλεύουν έχοντας αρωγό την ίδια την κεντρική διοίκηση.
Εμείς θα αγωνιστούμε για άλλη μια φορά εναντίον όλων!
Όμως δεν πρόκειται να υποκύψουμε, γιατί εδώ διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας.
Με σύνεση, μεθοδικότητα, οργάνωση, σοβαρότητα και πυγμή θα τα καταφέρουμε.