Εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη η 10η Έκθεση Μεγάρων Γη την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018.

Η έκθεση, η οποία κατά τα τελευταία χρόνια έχει εμπλουτισθεί με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για τις επιχειρήσεις των Μεγάρων να προβάλλουν τα προϊόντα τους.

Όπως δηλώνει και ο τίτλος της έκθεσης, έμφαση δίδεται στην προβολή προϊόντων του πρωτογενούς τομέα αλλά δεν λείπουν επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στα γνωστά τοπικά προϊόντα της περιοχής που είναι το λάδι, το κρασί, τα αυγά και τα φιστίκια ενώ παρά τη συνένωση των Μεγάρων με την Νέα Πέραμο, από την έκθεση απουσιάζουν παντελώς τα όστρακα τα οποία αποτελούν γνωστό προϊόν της Νέας Περάμου.

Στον εγκαινιασμό της έκθεσης ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης αναφέρθηκε στη διαχρονική προσπάθεια του Δήμου Μεγαρέων να προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές επιχειρήσεις ενώ δήλωσε ότι σε ενδεχόμενη επανεκλογή του έχει προγραμματίσει να μετατρέψει το άλσος Θεόγνιδος, δηλαδή τα Πευκάκια όπου πραγματοποιείται η έκθεση, σε εκθεσιακό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Κατά την τελετή των εγκαινίων απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους Κώστα Παπαγιάννη, πολιτικό πρωτεργάτη της έκθεσης, και στα επί δεκαετία ένθερμα στελέχη της διοργάνωσης Χάρη Αντωνίου, Σωτήρη Καστάνη και Τάσο Πανταζή.