Δραματικά εξελίσσεται η δασική πυρκαγιά πέριξ των Βιλλίων. Λόγω αλλαγής κατεύθυνσης του ανέμου οι φλόγες πλέον κατευθύνονται προς την πόλη και και κατευθύνεται προς τα πρώτα σπίτια.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 370 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλάμβενομένης και της ομάδας των Πολωνών ενώ από τον αέρα μάχονται 11 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.
Συμμετέχει ο Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων, συμμετέχουν εθελόντές πυροσβέστες, υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής και των ΟΤΑ.

Ανησυχία για μέτωπο προς το όρος Πατέρας

Λίγες ώρες νωρίτερα, στελέχη της Πυροσβεστικής ανέφεραν ότι το πιο ανησυχητικό μέτωπο είναι αυτό που καίει δάσος προς το όρος Πατέρα. Η φωτιά εκείνη την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είχε απομακρυνθεί από τα Βίλια και οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης εστιάζονταν στο Παλαιοχώρι και στην Αγία Σωτήρα. Ομως αργότερα το μεσημέρι, η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα τα Βίλια.

Πέρα από τα κυρίως μέτωπα, υπάρχουν πολλές εστίες διάσπαρτες στα όρια του καμένου με το άκαυτο δάσος, καθώς η περίμετρος της πυρκαγιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν το νωρίτερο δυνατόν, προτού πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.