Ξεκινούν σήμερα, 3 Οκτωβρίου, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ένωσης Νέας Περάμου – Μεγάρων στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας ΕΣΚΑΝΑ με εκτός έδρας αγώνα στο Ελληνικό με τα Σούρμενα.
Η έναρξη της χρονιάς βρίσκει την Ένωση σε εξαιρετικό κλίμα, ένα γεγονός το οποίο προοιονίζει την καλύτερη δυνατή πορεία στην τρέχουσα αλλά και στις επόμενες περιόδους.

Πριν δύο ημέρες, σε μια ένδειξη της πολύ καλής οργανωτικής δομής, το διοικητικό συμβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Δημητρακόπουλο, παρουσίασε το πλάνο της χρονιάς σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή τόσο σε επίπεδο αγωνιστικής κορυφής με την πρώτη ομάδα τόσο σε επίπεδο υποδομών με τους 150 περίπου νεαρούς καλαθοσφαιριστές από μίνι έως εφηβικό.

Το αγωνιστικό αλλά και το υπόλοιπο παράλληλο πρόγραμμα είναι ήδη σχεδιασμένα σε επίπεδο ακριβών ημερομηνιών και εκτός όλων των πρωταθλημάτων περιλαμβάνει 3 on 3, basketball camp και τον πρωτοποριακό θεσμό του τουρνουά beach basketball το οποίο προγραμματίζεται για τον Αύγουστο.

Αυτό το οποίο διακρίνει τη διοίκηση είναι ότι οι υποδομές και η δημιουργία  παρακαταθήκης αθλητών είναι εξ ίσου σημαντικός στόχος με τον αγωνιστικό. Ο πρωταθλητισμός είναι ένα μια παράμετρος η οποία, πιστεύουν, θα έλθει στην πορεία εφόσον δοθεί έμφαση στις υποδομές και στη διατήρηση θετικού κλίματος σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα επίπεδα.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο προπονητής Βασίλης Μαρίνος βρίσκεται στην ομάδα για τρίτη συνεχή χρονιά και είναι ένας παράγοντας σταθερότητας και διατήρησης του θετικού κλίματος.

Η Ένωση έχει διατηρήσει τον περσινό κορμό της μεγάλης ομάδας και την έχει εμπλουτίσει με τους Άγγελο Ρόκα, guard, Θωμά Γρηγοράκο, θ. 3-4, Φανούρη Λιούλη, θ. 5 και Βαγγέλη Μπαλάφα, θ. 3-4.
Ο τελευταίος διήνυσε δύο πολύ καλές χρονιές στη ΝΕΜ και αποφάσισε να ενισχύσει την Ένωση στην φετινή της επιδίωξη.

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου απαρτίζουν οι: Γιάννης Δημητρακόπουλος, Ντιάνα Κοροβέση, Γιάννης Μπούρας, Νίκος Ασημόπουλος, Δημήτρης Κυριάκου, Παύλος Καπέτσης, Ιερόθεος Δουμένης, Ανδρέας Βασιλάκης, Μιχάλης Κατάξενος.

Διοικητική ιδιαιτερότητα είναι ότι παράλληλα με το διοικητικό συμβούλιο, και για λόγους μαζικότητας και συλλογικότητας, υπάρχει δικοικούσα τα μέλη της οποίας έχουν αναλάβει διοικητικές και υποστηρικτικές ευθύνες. Η Δ.Ε. αποτελείται από τους: Θανάση Καρανίκα, Σταύρο Τερεζάκη, Τάκη Μπόρα, Μάριο Τσουκαλά, Μαντώ Φιλιπποπολιτου, Κατερίνα Ασπράκη και Γιώργο Ζαφείρη.
Επί πλέον των χορηγών οι οποίοι προσφέρουν σημαντική οικονομική ενίσχυση, η Ένωση έχει εκδόσει την “κάρτα φιλάθλου” την οποία μπορούν να προμηθευτούν οι φίλοι και με αυτόν τον τρόπο να την ενισχύσουν οικονομικά.