Πρόσκληση σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αποτραπεί η επικείμενη έρευνα για κοιτάσματα βωξίτη στα Γεράνεια απευθύνει ο επικεφαλής του συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου Γιάννης Μιχάλαρος.
«Αγαπητοί Συμπατριώτες / Συμπατριώτισσες.
Με αγωνιστικό πνεύμα, το συντονιστικό όργανο φορέων και δημοτικών παρατάξεων χαιρετίζει την βροντερή παρουσία των μελών.
Ταυτόχρονα καλούμε τα μέλη των φορέων του συντονιστικού οργάνου να συγκαλέσουν άμεσα γενική συνέλευση των μελών τους για ενημέρωση. Να διαχύσουν την πληροφόρηση σε κάθε πολίτη της κοινωνίας μας και όχι μόνο. Να δώσουμε εξωστρεφή προσανατολισμό προς κάθε κατεύθυνση. Οι εξελίξεις προδιαγράφονται δυσοίωνες.
Άπαντες οι πολίτες που κατοικούν στην Μεγαρίδα πρέπει να γίνουν γνώστες για ότι συμβεί εάν γίνει εξόρυξη Βωξίτη.
Σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις ειδικών επιστημονικών οργανώσεων θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στον αέρα, στην υγεία, στα ύδατα , στα προϊόντα μας , στην περιουσία μας.
Η ενδιαφερόμενη εταιρία εξόρυξης θα προσπαθεί να καλύπτει την νομιμότητα των ενεργειών της.
Ως επιτροπή δηλώνουμε την ανάγκη άμεσης και δυνατής νομικής κάλυψης, ευθύνη που βαρύνει την Δημοτική Αρχή.
Καλούμε κάθε πολίτη να στηρίξει με την φυσική του παρουσία την όποια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφασιστεί. Μόνο αυτή, η φοβιστική παρουσία του Μεγαρικού λαού θα τους δώσει να καταλάβουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να καταστρέψουν το σήμερα κ το αύριο των παιδιών μας.
Δικαιούμεθα ως πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας, μια ανάπτυξη που να μη θέτει σε κίνδυνο το σήμερα και το αύριο της μελλοντικής γενιάς.
Δικαιούμεθα να εισακουστούμε σαν τοπική κοινωνία. Δικαιούμεθα να συμπλεύσουν στις τοπικές αποφάσεις.
Από την πλευρά μας έχουμε έτοιμες ολοκληρωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις ανάπτυξης. Η στήριξη των αναπτυξιακών προτάσεων και ουσιαστικών επενδύσεων θα έχει επωφελέστερες για την ελληνική οικονομία εισπράξεις από τα έσοδα που θα εισπράξει από μια μεταλλευτική επιχείρηση.
Ο αγώνας μας είναι πολλαπλώς δυσκολότερος από τους αγώνες των συμπολιτών μας κατά του πετροχημικού του 1973 της Ρεβυθούσας και των αγωγών φυσικού αερίου. Και τούτο διότι το ιδιωτικό συμφέρον της εταιρίας εξόρυξης θα εγκαλεί το κράτος διαρκώς για την τήρηση της νομιμότητας των δικαιωμάτων της και των συμφερόντων της.
Η εταιρία ΔΙΣΤΟΜΟΣ ΑΕ έχει καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες στο χρηματιστήριο τίτλους παραχώρησης της περιοχής των 50,000 στρεμμάτων και έχει αντλήσει κεφάλαια αξίας 300.000.000 ευρώ. Δηλαδή παρουσιάζει την περιοχή σαν παραχωρημένη από το 1935 σε αυτήν.
Αντιλαμβάνεστε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και λυσσαλέος.
Σας χαιρετώ με αγωνιστικό πνεύμα».