Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την κωμωδία: «O Νεύτωνας και η χαρτορίχτρα μαντάμ Ζαΐρα».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Τσιριγώτη, η βοήθεια στην σκηνοθεσία της Παναγιώτας Εξαπηχίδου και οι χορογραφίες της Κλεοπάτρας Σκαλιαράκη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Νεύτωνας είναι ένας ταπεινός επιστήμονας. Αν είχε προσωπική κάρτα θα έγραφε μόνο: «Φυσικός. Έχω ανακαλύψει τους τρεις νόμους της κίνησης».

Σιγά το πράμα θα έλεγε η μαντάμ Ζαΐρα της οποίας η προσωπική κάρτα γράφει: «Είμαι χαρτορίχτρα, μελλοντολόγος, μέντιουμ, αστρολόγος, λέω τον καφέ, αναλύω τα όνειρα, κάνω χειρομαντεία, λύνω μάγια, καθαρίζω την αύρα, ξεματιάζω, δίνω συμβουλές φενγκ σούι, ξε-ψεκάζω, ξορκίζω την γκαντεμιά και ελευθερώνω τη θετική ενέργεια. Τιμαί φιλικαί».

Επειδή όμως, ως γνωστόν, τα ετερώνυμα έλκονται, οι δυο τους θα έχουν μια μοιραία συνάντηση γεμάτη αντιθέσεις, εντάσεις αλλά και ανατροπές. Μαζί τους θα συναντηθούν και θα αναμετρηθούν δύο διαφορετικοί κόσμοι: ο κόσμος της επιστήμης με τον κόσμο της παρα-επιστήμης. Με απρόβλεπτα και άκρως κωμικά αποτελέσματα.

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο το ότι η παρα-επιστήμη κατορθώνει πολλές φορές να στριμώχνει την επιστήμη αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ναι μεν η επιστήμη ανακαλύπτει τη φύση, η  παρα-επιστήμη όμως γνωρίζει καλά την ανθρώπινη φύση.