Στο πλαίσιο εκπλήρωσης των στόχων του οι οποίοι είναι αφενός η διδασκαλία της μουσικής αλλά και η διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων, το Βυζάντειοι Ωδείο Μεγάρων φιλοξένησε τον κιθαρίστα Μεγακλή Βάσση το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.
Ο νεαρός μουσικός, προερχόμενος από οικογένεια μουσικών, γιός της Παρασκευής Μπράβου καθηγήτριας πιάνου στο εν λόγω ωδείο είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας, μαθητής του Σπύρου Μπερδελή, διευθυντή του Ωδείου.

Ο Μεγακλής ξεκίνησε τις σπουδές του στην κιθάρα με τον καθηγητή Σπύρο Παπανικόλα και τις τελείωσε στη Θεσσαλονίκη με καθηγητή τον Φώτη Κουτσοθόδωρο.
Εξαιρετικά σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός στην κιθαριστική του πορεία υπήρξε ο καθηγητής Γεώργιος Νικολόπουλος ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ωρίμανσή του.

Στο ρεσιτάλ απέδωσε κομμάτια από την πρώιμη κλασσική εποχή έως και τη σύγχρονη.
Παρόντες ήταν οι καθηγητές Γεώργιος Νικολόπουλος, Βύρων Μπούκης, Σπύρος Παπανικόλας και πολλοί μαθητές του ωδείου και άλλοι μουσικοί.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, η Αντιδήμαρχος Ελένη Ρήγα και η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κατερίνα Καστάνη.

Οι φίλοι και οι συνεργάτες του Μεγακλή τον χειροκρότησαν θερμά και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην μουσική του πορεία.