Ρεκόρ ανακύκλωσης συσκευασιών με τη συμμετοχή μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας έγιναν μέσω τον μικρών σπιτιών «ανταποδοτικής ανακύκλωσης».

Μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανταποδοτικής ανακύκλωσης και ανακύκλωσαν περισσότερες από δύο εκατομμύρια συσκευασίες.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν, μέσω των σχολείων τους, στο κάλεσμα του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος ανταποδοτική ανακύκλωση και ανακύκλωσαν εκατομμύρια πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες στα σπιτάκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης από 1/10 έως 20/12/2017.
Η ενεργή συμμετοχή των νέων αυτών ανθρώπων στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα για την περιβαλλοντική εκπαίδευση της νέας γενιάς.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν στα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα που βρίσκονται στα σπιτάκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης και να συγκεντρώνουν τα κουπόνια συμμετοχής του διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και σε συνεργασία με την ΜΚΟ Αποστολή.

Τα τρία σχολικά τμήματα τα οποία επέστρεψαν τις περισσότερες συσκευασίες κερδίζουν τα πιο συναρπαστικά δώρα που θα μπορούσαν να φανταστούν!

Το Α3 από το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων ανακύκλωσε 487.181 συσκευασίες και κερδίζει ταξίδι 4 ημερών στο Ροβανιέμι της Λαπωνίας με επίσκεψη στο χωριό του Άι Βασίλη και ένα Tablet

Το A3 από το Μαρούλειο Λύκειο Κατσικά Ιωαννίνων ανακύκλωσε 184.111 συσκευασίες και κερδίζει ταξίδι 4 ημερών στη Ρόδο και ένα Smartwatch.

To ΣΤ2 από το 13o Δημοτικό Σχολείο Ρόδου ανακύκλωσε 151.537 συσκευασίες και κερδίζει ένα ποδήλατο και μία Action Camera (όλα τα δώρα αφορούν σε όλους τους μαθητές των σχολικών τμημάτων).

Τα παιδιά ανακύκλωσαν και απέδειξαν ότι η ανακύκλωση είναι παιχνίδι και χαρά και το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.

…γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου

ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 801 11 67890