Μεγάλη και επικίνδυνη πυρκαγιά ξέσπασε στο βορειοδυτικό άκρο του συνοικισμού Βλυχός λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Τρίτης 21 Αυγούστου και απείλησε να καταστρέψει κατοικίες.
Η φωτιά άναψε σε έκταση περίπου πέντε στρεμμάτων γεμάτη με μπάζα και πλαστικά και είναι ευτύχημα ότι εκείνη την ώρα ο άνεμος που φυσούσε δεν ήταν ισχυρός. Σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα προχωρούσε στις παρακείμενες κατοικίες, πολλές από τις οποίες είναι φτιαγμένες με εύφλεκτα υλικά, ενώ οι φλόγες άγγιξαν τα δύο πρώτα σπίτια.
Ταυτόχρονα με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς οι κάτοικοι του συνοικισμού άκουσαν εκρήξεις και κάποιοι είδαν δύο πιτσιρικάδες να απομακρύνονται τρέχοντας.

Άμεση ήταν η παρέμβαση των πυροσβεστών με μικρά οχήματα, λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του χώρου, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στον ακατοίκητο χώρο. Ταυτόχρονα με τους πυροσβέστες προσήλθαν και εθελοντές της ομάδας Κούρος οι οποίοι βοήθησαν στην κατάσβεση. Στη συνέχεια προσήλθε ομάδα πεζοπόρων πυροσβεστών η οποία παρέμεινε μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

Ο πυκνός μαύρος καπνός από τα καιγόμενα πλαστικά ήταν ορατός απ΄ όλα τα σημεία της πόλης.