Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξή του, η οποία δόθηκε αμέσως μετά την περιφανή νίκη της ΝΕΜ επί του ΑΣ Πέρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ, ο προπονητής Γιώργος Μάνταλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Ηρόδωρου και προσωπικά εναντίον της προέδρου του Γιάννας Ρήγας.

Ήδη από δηλώσεις τις οποίες είχε κάνει ο προπονητής στο Megaraorg πριν τον αγώνα ήταν φανερό ότι υπήρχαν παράπονα για την διάθεση χώρου και χρόνου στην ΝΕΜ από τον Ηρόδωρο στην ευθύνη του οποίου ανήκουν οι αθλητικοί χώροι του Δήμου Μεγαρέων.
Συνοπτικά ο κ. Μάνταλος θεωρεί ότι οι χώροι και ο χρόνος οι οποίοι διατίθενται στη ΝΕΜ είναι ανεπαρκείς και βρίσκονται σε δυσαρμονία με τον αριθμό των αθλουμένων αθλητών του σωματείου αλλά και το επίπεδο του αθλητισμού το οποίο εξασκεί.

Όπως λέει ο προπονητής των κυανολεύκων η ομάδα έχει στο δυναμικό της 300 αθλούμενους 200 από τους οποίους έχουν δελτίο αθλητή, οκτώ προπονητές και η ανδρική ομάδα η οποία αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ φέτος διεκδικεί την άνοδό της στην Γ΄ εθνική κατηγορία.
Στον αντίποδα υπάρχουν σωματεία με 40 δελτία με μικρότερες ανάγκες.

Συνεπώς κατηγορεί την κ. Ρήγα ότι δεν παρέχει τις αναλογούσες διευκολύνσεις και προσπαθεί να ισορροπήσει πολιτικά το θέμα μεταξύ της ΝΕΜ και σωματείων σφραγίδα, σωματείων «καφενεία» και υπερβολικές ώρες στον μαζικό λαϊκό αθλητισμό.
Επίσης κατηγορεί τον Ηρόδωρο ότι στην μικρή εξέδρα του Αλέκος Σάλτας τοποθετήθηκε μια σειρά πλαστικών καθισμάτων τα οποία περιόρισαν τη χωρητικότητά της. Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι στο ματς δημιουργήθηκε αδιαχώρητο και μεγάλος αριθμός φιλάθλων έμεινε έξω και έφυγε χαρακτηρίζει την τοποθέτηση των καθισμάτων ως επιζήμια για τη ΝΕΜ.

Ερωτηθείς για το πού μπορεί να οφείλεται μια τέτοια αντιμετώπιση απάντησε: «Πιστεύω πως μπορεί να είναι κάτι εσωτερικό. Μπορεί να είναι ζήλια. Μπορεί να είναι η τακτική των ίσων αποστάσεων. Βλέπετε τα άλλα σωματεία έχουν ένα καταγγελτικό ύφος, αντίθετα με εμάς που την τελευταία 20ετία έχουμε ακολουθήσει μια πράα πολιτική».

Σε μια πρώτη επικοινωνία την οποία είχαμε με την πρόεδρο Γιάννα Ρήγα, αυτή απορρίπτει κάθε κατηγορία και μας δήλωσε ότι κατ’ ουδένα λόγο κάνει διακρίσεις ενώ αντίθετα ήταν αυτή η οποία εφάρμοσε σύστημα αξιολόγησης σωματείων.

Όπως και να έχει το θέμα είναι βέβαιο ότι ο Ηρόδωρος και μάλιστα η πρόεδρός του θα πάρουν θέση.