Σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης, παράγοντα της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος, είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή την οποία υπογράφει ο δημοφιλής προπονητής μπάσκετ κ. Γιώργος Μάνταλος.
Στις γραμμές της διαγράφεται με σαφήνεια ότι ο κ. Μάνταλος μεταξύ άλλων δέχεται πόλεμο από «σωματεία-σφραγίδα» όπως τα αποκαλεί.

Το γεγονός το οποίο προξενεί εντύπωση είναι οι ευθείες βολές του κατά του Δήμου Μεγαρέων ο οποίος «προκλητικά τηρεί ίσες αποστάσεις» μεταξύ των «σωματείων σφραγίδα» και της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος, ενός σωματείου με υποδομές αλλά και άσκηση πρωταθλητισμού, το οποίο απασχολεί 10 προπονητές.

MANTALOS_300Παραθέτουμε την επιστολή του κ. Μάνταλου

Επί των εσχάτως κατευθυνόμενων «αγανακτισμένων» φωνών υπό των «αοράτων» επιστημόνων, των κατεχόντων τα «πτυχία» τους με την βοήθεια του «ντενεκέ με το λάδι», όπως πολύ εύστοχα καυτηρίαζε ο θυμόσοφος Μεγαρικός λαός μας στο παρελθόν, έχω να δηλώσω τα κάτωθι:

  1. Η εκάστοτε στοχευόμενη προσπάθεια συσχετισμού μου με ο,τιδήποτε συμβαίνει στα αθλητικά δρώμενα της πόλης (συνήθως αρνητικό) δεν μπορεί παρά να με τιμά εξόχως, ιδιαιτέρως δε, όταν εκφράζεται από τα συγκεκριμένα άτομα. Συνάμα, μου προκαλεί τον εύθυμο συνειρμό του συσχετισμού μου με το ιδιαιτέρως δημοφιλές προϊόν της coca cola, που «πάει με όλα»…
  2. Το εάν κάποιος είναι επιτυχημένος στον εργασιακό του χώρο φαίνεται όχι τόσο από τους τίτλους σπουδών του (που πρωτίστως οφείλει και επιβάλλεται να κατέχει) αλλά κυρίως από τ’ αποτελέσματα που έχει επιτύχει στον χώρο του.
  3. Η πρωτοφανής ανιδιοτελής προσπάθεια για τον αθλητισμό, τα κοινά και τους νέους της πόλεώς μας, που καταβάλλεται και υλοποιείται καθημερινώς από όλους όσοι αποτελούμε την οικογένεια της ΝΕΜ, δεν ανακόπτεται ούτε υποσκάπτεται από απαίδευτους φανατικούς, ούτε από «επαγγελματίες» κήνσορες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο για να εξαπατούν τους αφελείς γονείς (και όχι μόνον) περί του «επαγγελματισμού» τους και να γεμίζουν την «μπάκα» τους όλως και αποκλειστικώς παρανόμως…
  4. Ο αθλητισμός είναι εκτός όλων των άλλων παιδαγωγικό-μαθησιακό αντικείμενο, το οποίο οφείλει να δίδει στον μαθητή-αθλητή την δυνατότητα της εξέλιξης και της τελείωσης, ει δυνατόν, μέσα από την σταδιακή ανέλιξή του στα ανάλογα τμήματα του αντικειμένου του. Άρα τα «σωματεία», εάν έχουν έστω και την στοιχειώδη ευθιξία οφείλουν να συντηρούν όχι μόνον τα «φιλέτα», δηλαδή τα τμήματα υποδομών, μέσω των οποίων «κονομάνε» και έχουν έσοδα αλλά και τα άλλα τμήματα, τα απαξιωμένα, τα πολυδάπανα, τα ενοχοποιημένα… αυτά που συντηρούν τα κορόιδα.
  5. Το ειρωνικώς αποκαλούμενο «μεγάλο σωματείο» (το συντηρούν στις τάξεις του περίπου 300 αθλητές, το απασχολούν 10 προπονητές -στην συντριπτική τους πλειοψηφία επαγγελματίες-, το κατέχον 10μελές ενεργό Διοικητικό Συμβούλιο και το καταβάλλον ετησίως ποσόν χιλιάδων ευρώ για την ομαλή λειτουργία και συντήρησή του) καθόλου ως μεγάλο δεν αντιμετωπίζεται από τους διοικούντες τον Δήμο μας, καθώς τηρείται προκλητικά, στοχευόμενα και αμετακίνητα η τακτική των «ίσων αποστάσεων», από τα λεγόμενα «σωματεία-σφραγίδα», ώστε να μην δυσαρεστήσουμε κανέναν ψηφοφόρο. Βέβαια και για να είμαι ακριβοδίκαιος, επ΄ αυτού του συγκεκριμένου ζητήματος, οφείλει να τοποθετηθεί η διοίκησή της ΝΕΜ (μετά μάλιστα και τις έσχατες εξελίξεις σχετικά με τις «εξυπηρετήσεις» που ανέλαβε κατόπιν σφοδρής επιθυμίας να διευθετήσει ο Δήμος υπέρ μας, -εάν χρειαστεί θα επανέλθω-) αρκεί φυσικά να το επιθυμεί…
  6. Η τακτική του «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» φέρει πάντοτε αποτέλεσμα, όταν ο εκάστοτε νοικοκύρης είναι επιρρεπής στο συναίσθημα του φόβου, η δε πρακτική του εκβιασμού και της μονίμου γκρίνιας φέρει επίσης αποτέλεσμα όταν ο άλλος επιδεικνύει ανωτερότητα. Σ’ αυτές τις καταστάσεις ο «διαιτητής» πρέπει να χαρακτηρίζεται από αυτοσεβασμό, δικαιοσύνη, παρρησία, ικανότητες και κυρίως από την διάθεση να «σπάσει αυγά» και να αποδώσει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», αλλά τι κάθομαι και γράφω τώρα…;
  7. Από την όποια ενασχόληση μου με τα κοινά, έχω την εδραιωμένη πεποίθηση ότι η αλήθεια και η φιλότιμη, ανιδιοτελής εργασία και προσφορά πάντοτε στο τέλος επικρατούν και δικαιώνονται ακόμη και στα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
  8. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα «σωματεία-σφραγίδα» αποτελούν το σαράκι που κατατρώει τις σάρκες του υγιούς αθλητισμού.

 

ΥΓ. Δυστυχώς για αυτούς, που μετά μανίας τα διαδίδουν, οι τίτλοι σπουδών μου, που συνεχώς αναφέρονται σε σύγκριση με άλλων, είναι περισσότεροι και αρτιότεροι από όλων, όσοι με κατηγορούν, μαζί… αλλά ακόμη και αυτό σήμερα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το «πες, πες και κάτι θα μείνει» εκφράζει την πλειοψηφία της κοινωνίας μας και το facebook, το οποίο φαντάζει ως ο απόλυτος κριτής των πάντων, δεν επιδέχεται καμίας αμφισβητήσεως και αποτελεί το «πυρηνικό όπλο» όλων αυτών των απαίδευτων κατά των μοχθούντων και κοπιόντων στην δια βίου μάθηση.

Γεώργιος Ν. Μάνταλος