Επιστολή προς τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο με την οποία ζητούν να υποστηρίξει τη δυνατότητα ψήφου εξ αποστάσεως για την εκλογή του προέδρου του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, έστειλαν οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία»

Υποστηρίζουν ότι με την εξ αποστάσεως ψήφο θα διευρυνθεί το εκλογικό σώμα, θα ενισχυθεί η πορεία καθώς και η απήχηση του νέου φορέα στη νέα γενιά.
Χαρακτηρίζουν την ψήφο εξ αποστάσεως ως στοιχείο ισονομίας και δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών οι οποίοι για ανυπέρβλητους λόγους δεν μπορούν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.

«Αγαπητέ κε Πρόεδρε,

με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας και Διαδικασιών σας διαβιβάζουμε συνημμένα για ενημέρωσή σας, πρόσφατη ανακοίνωση των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία».

Πιστεύουμε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει η δυνατότητα και της εξ αποστάσεως συμμετοχής των ψηφοφόρων στην εκλογή του αρχηγού του νέου φορέα. Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διευρυνθεί σημαντικά το εκλογικό σώμα και θα ενισχυθεί η πορεία και η προοπτική του νέου φορέα και η απήχηση του στην κοινωνία και ειδικότερα στη νέα γενιά. Άλλωστε, η εξ αποστάσεως ψηφοφορία είναι στοιχείο ισονομίας και δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών που λόγοι ανεξάρτητοι της θελήσεώς τους, όπως απόσταση, υγεία ή κόστος, δεν τους επιτρέπουν να βρίσκονται σε εκλογικό τμήμα την ημέρα της ψηφοφορίας. Ιδιαίτερα για όσους είναι κάτοικοι εξωτερικού και απομακρυσμένων περιοχών στο εσωτερικό.

Σας διαβεβαιώνουμε και πάλι ότι στηρίζουμε απόλυτα το ρόλο και τη λειτουργία της Επιτροπής σας για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της».

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2017

Με εκτίμηση
Συντονιστική Γραμματεία των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία